Заблокованим на польському кордоні українським водіям доставили продукти і гарячі обіди

Заблокованим на польському кордоні українським водіям доставили продукти і гарячі обіди

Фото
Укрінформ
Заблокованим у пунктах пропуску "Корчова - Краківець" та "Медика - Шегині" українським водіям доставили 500 порцій гарячих обідів та продуктові набори.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України повідомило у Фейсбуці.

"Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури разом з волонтерами міжнародних організацій роздали 500 порцій гарячих обідів та продуктових наборів на заблокованих пунктах пропуску "Корчова - Краківець"та "Медика - Шегині". Допомога здійснюється за фінансової підтримки благодійної організації Global Empowerment Mission (GEM) та Фонду Говарда Баффета", - ідеться у повідомленні.

Відзавтра волонтери доставлятимуть по 500-700 порцій на постійній основі.

"Дякую за постійну підтримку Global Empowerment Mission та Фонду Говарда Баффета. Дякую і нашим водіям за витримку, яку вони проявляють особливо зараз, коли провокації стають дедалі частішими. Команда Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури взаємодіє на всіх рівнях для вирішення ситуації", - заявив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков

У Мінінфраструктури нагадали, що уряд напрацював "План взаєморозуміння" для врегулювання ситуації на кордоні. Один із пунктів плану - створення тристороннього штабу спільно з Польщею та Єврокомісією. Цей штаб має працювати цілодобово, і питання блокування кордону має бути вирішено до 28 березня - дати, коли мало б відбутись спільне засідання урядів України та Польщі. В іншому випадку Україна залишає за собою право застосовувати дзеркальні заходи на пунктах пропуску.

Як повідомляв Укрінформ, з 9 лютого 2024 року на території Польщі біля кордону з Україною тривають акції протесту польських аграріїв на дорогах, які ведуть до пунктів пропуску. Польські фермери, блокуючи дороги для руху вантажівок, протестують проти, як вони стверджують, надмірного імпорту українських продуктів на польський ринок.

Тією чи іншою мірою блокада польсько-українського кордону, з невеликими перервами, триває від початку листопада минулого року. У ній брали участь, крім фермерів, також перевізники.

Читайте також: На польському кордоні фактично заблоковані шість пунктів пропуску - Клименко

Президент Володимир Зеленський доручив уряду до 24 лютого бути на кордоні з Польщею, щоб розв'язати питання блокування. Він також запросив приїхати на кордон очільника польського уряду Дональда Туска, а Президента Польщі Анджея Дуду - підтримати цей діалог.

Водночас Туск заявив, що зустріч урядів України і Польщі відбудеться 28 березня у Варшаві, а до цього часу обидві країни працюватимуть на технічному рівні, аби розв'язати економічні проблеми.

23 лютого представники Кабінету міністрів України прибули на кордон із Польщею для врегулювання питання блокади, а польські урядовці - ні. Зустріч не відбулася.

Того ж дня Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна розробила та пропонує Польщі план деблокади кордону - "План взаємопорозуміння", який складається з п’яти кроків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-