Шмигаль поспілкувався з українськими водіями у пункті пропуску «Краківець-Корчова»

Шмигаль поспілкувався з українськими водіями у пункті пропуску «Краківець-Корчова»

Фото
Укрінформ
Премʼєр-міністр Денис Шмигаль у пункті пропуску «Краківець-Корчова» поспілкувався з водіями вантажівок.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду повідомив у Телеграмі.

«У пункті пропуску «Краківець-Корчова» поспілкувалися з водіями вантажівок, що застрягли там через блокаду кордону з польської сторони. Багато з них везуть різноманітні товари, не лише сільгосппродукцію. Очевидно, що блокада вийшла за межі зернового питання. І це шкодить не лише українським виробникам, але і європейським ринкам, для яких ця продукція призначалася», - зазначив Шмигаль.

За його словами, уряд України перебуває в постійній комунікації з польськими колегами для розв’язання кризи. Один із запропонованих кроків уже зроблений. Уряд Польщі визнав пункти пропуску і залізничні підходи до українського кордону об’єктами критичної інфраструктури. Український уряд ухвалив аналогічні рішення.

Шмигаль поспілкувався з українськими водіями у пункті пропуску «Краківець-Корчова» / Фото: Денис Шмигаль

«Зброя, продукти подвійного призначення, пальне, гуманітарна допомога мають рухатися безперешкодно. Станом на сьогодні не зафіксували жодної затримки чи порушень до такого типу вантажів. Також будемо пропонувати польським колегам впроваджувати систему електронної черги, аналогічну тій, яка діє в Україні. Завдяки єЧерзі час фізичного очікування на кордоні з нашого боку не перевищує 10-16 годин, тоді як з польського боку водії очікують 7-10 днів», - підкреслив Шмигаль.

Читайте також: На польському кордоні фактично заблоковані шість пунктів пропуску - Клименко

Як повідомляв Укрінформ, Шмигаль заявив, що Україна розробила та пропонує Польщі план деблокади кордону - «План взаємопорозуміння». Він складається з п’яти кроків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-