Київський інститут судових експертиз торік провів близько 30 тисяч досліджень за фактами агресії РФ проти України

Київський інститут судових експертиз торік провів близько 30 тисяч досліджень за фактами агресії РФ проти України

Укрінформ
Фахівці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз у 2023 році провели понад 50 тисяч судових експертиз, із яких близько 30 тисяч пов'язані з фактами збройної агресії Росії проти України.

Про це вкоментарі Укрінформу сказав директор КНДІСЕ Олександр Рувін.

“Лише за 2023 рік експерти КНДІСЕ провели понад 50 тисяч судових експертиз, із яких близько 30 тисяч пов'язані з фактами воєнної агресії Росії проти України. Ці експертизи передбачають не лише аналіз російського озброєння, а й інженерно-технічні дослідження руйнування майна внаслідок воєнних подій, економічні експертизи з оцінювання завданих збитків для держави та громадян, а також комп’ютерно-технічні експертизи щодо техніки та електронних засобів агресора”, - зазначив він.

За словами Рувіна, у центральному офісі та регіональних відділеннях КНДІСЕ працюють майже 400 фахівців, функціонують 9 експертних лабораторій. Фахівці інституту були залучені до міжнародних розслідувань, зокрема за фактами збиття цивільного пасажирського літака рейсу МН17 та цивільного пасажирського літака компанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу 752.

Також на базі інституту систематично працює місія Міжнародного кримінального суду (МКС). Слідчі, прокурори та експерти МКС працюють із українськими фахівцями фактично пліч-о-пліч, додав він.

Читайте також: На Херсонщині російська армія обстріляла Новотягинку, є поранений

“Почати варто з того, що військові експертизи у КНДІСЕ виконують від початку воєнної агресії Росії проти України у 2014 році. На той час це був відносно новий вид досліджень, навіть тепер їх проводять лише в кількох експертних установах Європейської мережі судово-експертних установ (The European Network of Forensic Science Institutes), членом якої є КНДІСЕ. За ці роки нам вдалося зібрати певні напрацювання, набути та поглибити досвід військових досліджень і зрештою утримати злагоджену й ефективну роботу вже на момент початку повномасштабного російського воєнного вторгнення”, – розповів Рувін.

Як повідомляв Укрінформ, від початку повномасштабного вторгнення Російська Федерація випустила по території України понад 8 тисяч ракет всіх типів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-