Профільний комітет рекомендує Раді дозволити роботодавцям звільняти працівників за колабораціонізм

Профільний комітет рекомендує Раді дозволити роботодавцям звільняти працівників за колабораціонізм

Укрінформ
Профільний комітет пропонує парламенту прийняти в другому читанні та в цілому законопроєкт №7731, який надає роботодавцю право розірвати трудовий договір з працівниками об’єктів критичної інфраструктури за прояви колабораціонізму.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення було ухвалено під час засідання Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Наголошується, що у зв’язку з випадками колабораціонізму, зокрема, на підприємствах критичної інфраструктури, законопроєктом пропонується дати роботодавцю право розірвати трудовий договір, якщо законної сили набрав вирок суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України.

Законопроєкт вводить також поняття «правил поведінки на підприємстві, в установі, організації» як додаткову складову правил внутрішнього трудового розпорядку. І за недотримання цих правил роботодавець також матиме змогу звільнити працівника.

Відповідні правила поведінки мають містити положення, зокрема, про надання працівниками інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, місце постійного проживання (перебування, реєстрації) яких знаходиться на території держави-агресора або тимчасово окупованій території України.

Читайте також: Повідомили про підозру колаборанту, який обійняв посаду «заступника міністра» на Херсонщині

Встановлення правил поведінки на підприємствах, в установах, організаціях, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави та/або об’єктах чи операторах критичної інфраструктури, є обов’язковим.

Як повідомлялося, російські окупанти продовжують підготовку до проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України, усіляко залучаючи до цього місцевих жителів, щоб надати процесу легітимності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-