До другої річниці вторгнення РФ українці планують акції щонайменше у 400 містах світу

До другої річниці вторгнення РФ українці планують акції щонайменше у 400 містах світу

Ексклюзив
Укрінформ
Щонайменше у 400 містах світу та в усіх країнах, де є українська громада, 24 лютого, до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ, відбудуться акції з головним меседжем про необхідність надання зброї Україні.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу розповів Володимир Когутяк – голова комітету з організації акцій 24 лютого при Світовому конгресі українців (СКУ).

«Ми маємо спільну ідею, щоби українці не розпорошувались, а всюди вийшли з однією головною вимогою, а саме - невідкладного постачання Україні зброї та засобів для боротьби з ворогом. Це також важливо, щоби далі співпрацювати з владами цих країн і знов актуалізувати це питання, показуючи, скільки людей це підтримують», - сказав Когутяк.

За його словами, робота з організації проводиться онлайн ще з листопада. Працює спеціальний сайт, де є вся необхідна інформація, а також інтерактивна мапа, на якій позначено, де будуть проводитись акції.

У деяких країнах Азії та Африки, де питання зброї є вразливим, під час акцій планується робити акцент на поверненні українських дітей, депортованих до Росії та на окуповані території.

Читайте також: Як Путін маніпулює Заходом

У тих місцях, де масові заходи заборонені або ж їх проводити небезпечно, СКУ пропонує організовувати флешмоби по домівках, поширювати проукраїнські ідеї в соцмережах.

Як повідомляв Укрінформ, Світовий конгрес українців закликав українські громади й організації по всьому світу реєструвати свої мирні акції та заходи, заплановані на 24 лютого 2024 року, на спеціальній сторінці глобальної адвокаційної кампанії StandWithUkraine.

Фото надане Володимиром Когутяком

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-