Викрили посадовця ВСУ - виправдовував агресію Росії й чекав захоплення України

Викрили посадовця ВСУ - виправдовував агресію Росії й чекав захоплення України

Аудіо
Укрінформ
Служба безпеки України викрила посадовця Верховного суду України, який виправдовував російську агресію, чекав новий наступ російських військ і сподівався на швидке захоплення України.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомила у Фейсбуці та опублікувала відповідні аудіозаписи розмов зловмисника.

СБУ зібрала доказову базу на очільника одного із структурних підрозділів Верховного суду.

У розпорядженні СБУ є записи розмов, в яких фігурант заперечує суверенітет України і пропонує віддати росіянам південні регіони, у тому числі Одеську та Херсонську області.

Також у спілкуванні зі своїм підлеглим чиновник героїзував найманців російської приватної військової компанії "Вагнер" та підтримував їхню участь у війні проти України.

Крім того, посадовець пропонував розпочати новий наступ на Україну з північного напрямку для захоплення Львова та сусідніх регіонів.

Аудіо: СБУ

Фігурант висловлював надії на швидке захоплення України з подальшим встановленням на її території кремлівського режиму.

Ініційована СБУ лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності чиновника на користь країни-агресора.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлені: ⁠мобільні телефони та комп’ютери із доказами злочинних дій; майже 300 необлікованих набоїв до стрілецької зброї; ⁠спеціальний технічний засіб незаконного стеження; ⁠прокремлівська літературу.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Читайте також: В Україні за рік засудили 400 зрадників і колаборантів

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Як повідомляв Укрінформ, контррозвідка Служби безпеки України нейтралізувала розгалужену агентурну мережу ФСБ Росії, яка діяла в Одеській, Запорізькій та Донецькій областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-