В Україні спростили механізм визначення родинного кола військових, які мають право на допомогу

В Україні спростили механізм визначення родинного кола військових, які мають право на допомогу

Укрінформ
Кабінет Міністрів спростив механізм визначення родинного кола військовослужбовців, які мають право на отримання грошового забезпечення або допомоги.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зокрема зазначається, що на засіданні уряду 30 січня внесені зміни до постанов від 30.11.2016 № 884 і від 28.02.2022 № 168, які визначають порядок виплат військовослужбовцям та їхнім сім’ям під час дії воєнного стану.

У Мінреінтеграції уточнюють, що проєкт змін розробили з метою спрощення порядку визначення кола осіб, які мають право на отримання грошового забезпечення або допомоги.

«Відтепер визначено чіткий перелік державних органів, які мають право на отримання інформації щодо осіб, які мають право на отримання грошового забезпечення військовослужбовців», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Топ-10 армій Європи: Україна - четверта

Зокрема, як зазначають у міністерстві, йдеться про Міністерство оборони, Службу безпеки, Службу зовнішньої розвідки, Головне управління розвідки, Головне управління Національної гвардії, Держприкордонслужбу, Управління державної охорони, Адміністрацію Держспецзвʼязку та Адміністрацію Держспецтрансслужби.

У Мінреінтеграції наголошують, що зміни дозволять оперативно визначати родинне коло осіб військовослужбовців, які мають право на отримання грошового забезпечення або допомоги.

Як повідомлялося, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у 2023 році перерахувало 658 мільйонів гривень на виплати державної допомоги полоненим та їхнім сім’ям.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-