Українців попередили про фейкові е-листи щодо передачі Росії частини територій

Українців попередили про фейкові е-листи щодо передачі Росії частини територій

Укрінформ
У Центрі протидії дезінформації при РНБО попередили, що на електроні сторінки українців почали приходити фейкові листи нібито про передачу Росії частини територій.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації повідомляє у Фейсбуці.

«На електронні скриньки українців почали приходити повідомлення нібито від Офісу Президента України. У них йдеться про «припинення вогню з РФ» та «передачу країні-агресору частини територій». Насправді поширювані повідомлення - фейк російської ІПсО, яка має на меті вплинути на морально-психологічний стан громадян України та дискредитувати керівництво держави», - йдеться у повідомленні.

Центр протидії дезінформації та кіберполіція закликають українців не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс, а також ніколи не вводити конфіденційні дані на підозрілих сайтах.

Читайте також: У МКІП спростували російський фейк, що Україна просуває в світі «бандерівську версію» історії

У ЦПД підкреслили, що в завантажувати програми і застосунки лише з офіційних джерел. Вчасно оновлювати операційну систему та використовувати антивірусне програмне забезпечення.

"Довіряйте тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках державних органів", - наголосили у ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони спростував фейк про нібито боротьбу французьких активістів проти допомоги Україні, який поширюється у російських соцмережах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-