У Литві вже зібрали €1 мільйон для України під час акції «Radarom!»

У Литві вже зібрали €1 мільйон для України під час акції «Radarom!»

Укрінформ
Під час благодійної кампанії «Radarom!», яка в середу розпочалася в Литві, вже зібрали понад 1 млн євро на придбання та відправку українським військовим обладнання литовського виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє один із учасників акції - литовський мовник LRT.

Зазначається, що ці кошти були зібрані станом на ранок неділі. На них можна придбати 133 «комплекти безпеки» військовослужбовця.

Кожен комплект вартістю 7,5 тис. євро складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу. Устаткування виготовлене у Литві компаніями «Brolis Semiconductors» та «NT Service».

Збір коштів започаткували LRT, Laisvės TV, організації Blue/Yellow, Stiprūs kartu та журналістка Ріта Мілюте. Пожертви у рамках кампанії приймаються до 24 лютого. Зателефонувавши за коротким номером 1485, можна пожертвувати 5 євро. Пожертвувати кошти можна також завітавши на спеціальний сайт radarom.lt, де є можливість оформити банківський переказ, обов'язково вказавши мету переказу - «radarom». Крім того, переказати гроші можна також у системі електронних платежів Paypal: mes@stipruskartu.lt.

Читайте також: Україна і Литва домовляються про спільне виробництво дронів для ЗСУ - Кулеба

Як і минулого року, організатори запрошують долучитися до акції ділову спільноту Литви. Всі бізнес-компанії будуть вказані на сайті radarom.lt.

Як повідомляв Укрінформ, акція триватиме чотири тижні, її завершить спеціальна трансляція, яка вестиметься на телебаченні, радіо та на порталі LRT протягом усього 24 лютого, в день другої річниці повномасштабної російської агресії. Увечері на телеканалі LRT покажуть завершальний концерт благодійної кампанії.

Торік у рамках кампанії «Radarom!» у Литві зібрали 14 млн євро. На ці кошти закупили 17 радарів, а також чотири автомобілі для мобільних радарів. Також на зібрані гроші купили 69 антидронів, аксесуари до них та сплатили навчання операторів радарів в Україні.

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-