У Литві знову оголосили кампанію «Radarom!» для допомоги Україні

У Литві знову оголосили кампанію «Radarom!» для допомоги Україні

Укрінформ
Литовські організації Blue/Yellow, Laisvės TV, «Сильні разом», національний мовник LRT та громадська діячка й журналістка Рита Мілюте заявили про проведення протягом місяця, до 24 лютого, нової кампанії «Radarom!» на підтримку України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє  LRT.

"Кажуть, що продовження фільмів є слабшими, але акції на підтримку України не стають слабшими. "Radarom! 2024" буде потрійною перемогою - ми забезпечимо важливе обладнання для фронту, підтримаємо литовських виробників і покажемо, що литовський народ все ще готовий підтримувати наших братів і сестер в Україні», - сказав засновник інтернет-телебачення "Laisvės TV" Андрюс Тапінас.

Організатори запросили всіх охочих під час акції, що триватиме до 24 лютого, зробити пожертвування на захист українських солдатів, які зараз борються за свободу України та усієї Європи. Зібрані кошти підуть на закупівлю "Комплекту безпечного солдата" литовського виробництва.

Такий пакет складатиметься з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального засобу захисту від безпілотників. Усе професійне обладнання виробляється у Литві компаніями Brolis Semiconductors та NT Service. Вартість одного комплекту становить 7,5 тис. євро.

"Ці прилади литовського виробництва дозволяють не лише бачити ворога у темряві, а й захищати наші життя від російських безпілотників. Давайте передамо Україні литовський набір свободи", - закликав засновник фонду Blue/Yellow Йонас Оман.

Читайте також: Укроборонпром розпочинає партнерство з чотирма литовськими компаніями

Як зазначається, кожен охочий зробити внесок у кампанію на підтримку України, може зателефонувати на спеціальний короткий номер 1485 - пожертва становить 5 євро. Також можна зайти на спеціальний сайт radarom.lt та зробити банківський переказ, вказавши в призначенні пожертви - "radarom".

Ініціатор проєкту "Сильні разом" Едмундас Якілайтис закликав бізнес-організації Литви приєднатися до кампанії, як це було минулого року. Всі благодійники будуть вказані на сайті radarom.lt.

"Раціональні бізнесмени, звичайно, добре розуміють, що їхній бізнес у Литві може бути в безпеці лише настільки, наскільки можна зупинити російську державу, яка прагне підкорити своїх сусідів. Якщо ми хочемо і надалі вільно творити, реалізовувати свої ідеї, здійснювати найрізноманітніші проєкти в Литві, “Radarom!” є ідеальним способом зберегти це і зробити свій внесок у перемогу України та безпечнішу Литву", - зазначив Якілайтис.

Читайте також: Глава МЗС Литви: Для перемоги Україні треба не 40 систем HIMARS, а 400

Кампанія на підтримку українських військових "Radarom!" завершиться спеціальною трансляцією 24 лютого на телебаченні, радіо та порталі LRT. Увечері на телеканалі LRT відбудеться фінальний благодійний концерт.

Як повідомляв Укрінформ, під час акції "Radarom!" у 2023 році було зібрано 14 млн євро, на які купили 16 радарів для України. Кампанія тривала з кінця січня до 24 лютого, вона була організована литовським мовником LRT та організаціями Blue/Yellow, Laisvės TV, 1K Fund та Strong Together.

Фото: lrt.lt

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-