Торік сімом посадовцям Міноборони оголосили про підозру у корупції - Костін

Торік сімом посадовцям Міноборони оголосили про підозру у корупції - Костін

Укрінформ
У 2023 році 7 посадовцям Міністерства оборони повідомлено про підозру у вчиненні корупційних правопорушень.

Про це генеральний прокурор Андрій Костін заявив на брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«Протягом минулого року за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованих прокуратур у сфері оборони про підозру у вчиненні корупційних кримінальних правопорушень повідомлено 7 посадовцям Міноборони. Серед них одіозні посадовці, які, за даними слідства, закуповували неякісні бронежилети», - сказав Костін.

За його словами, одна така справа вже передана до Вищого антикорупційного суду.

Крім того, за процесуального керівництва прокурорів спеціалізованої прокуратури у сфері оборони розслідуються два провадження за фактами закупівлі неякісних бронежилетів та засобів індивідуального захисту на суму понад 1, 4 млрд гривень, поставки неякісної зимової форми на суму 945 млн грн, а також розтрати бюджетних коштів на суму понад 250 млн грн», - сказав генпрокурор.

Читайте також: Міноборони визнало себе потерпілою стороною у «справі Гринкевичів» - директор ДБР

Він також поінформував, що розпочато понад 220 кримінальних проваджень за фактами правопорушень у сфері військового обліку - за його словами, це «у понад 4 рази більше, ніж у 2022 році».

«За минулий рік та у січні цього року повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень 189 військовослужбовцям та працівникам ТЦК та СП. Це втричі більше, ніж у 2022 році», - зазначив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого 2023 року ексзаступнику міністра оборони В’ячеславу Шаповалову повідомлено про підозру у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань. ДБР йому інкримінувало лобіювання укладення договорів про постачання неякісної амуніції для потреб ЗСУ низької якості на 1 млрд грн.

2 лютого Печерський райсуд столиці обрав ексзаступнику міністра оборони Шаповалову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 402 млн 600 тис. грн.

У січні 2024 року правоохоронці оголосили нову підозру колишнім заступнику міністра оборони і начальнику департаменту у розтраті майже 950 млн грн на неякісні бронежилети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-