Міноборони визнало себе потерпілою стороною у «справі Гринкевичів» - директор ДБР

Міноборони визнало себе потерпілою стороною у «справі Гринкевичів» - директор ДБР

Укрінформ
Директор Держбюро розслідувань Олексій Сухачов заявив, що у так званій справі Гринкевичів Міністерство оборони визнало себе потерпілою стороною.

Про це він сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ, відповідаючи на запитання, чи є вже (або плануються) підозри ексчиновникам Міноборони, які також причетні до закупівель.

«У цьому провадженні вже повідомлено про підозру, тобто існує вже стадія притягнення до кримінальної відповідальності, п'ятьом особам, які були дотичні до укладання контрактів, це бізнесмени. Зараз слідство ще не завершене, слідство на початковій стадії, тому ми будемо вивчати весь ланцюг. Ми вже розуміємо за наслідками експертиз, за наслідками вивчень документації, яка була вилучена в Міністерстві оборони», – сказав Сухачов.

Окрім того він додав, що «є повна комунікація та співпраця з Міністерством оборони, безпосередньо з міністром оборони, паном Умєровим».

«І Міністерство оборони вже визнало себе потерпілою стороною у цьому провадженні. Тому щодо притягнення конкретних чиновників – це питання ще в роботі у слідства і у прокурорів, і ми, як тільки буде в нас певний результат, одразу будемо виходити з комунікацією до суспільства і повідомляти про наші здобутки в цьому провадженні», – сказав директор ДБР.

Читайте також: ДБР проситиме для Романа Гринкевича арешту з можливістю внесення застави

Як повідомлялося, 29 грудня 2023 року працівники ДБР затримали львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича під час спроби дати хабар одному із керівників Головного слідчого управління ДБР за сприяння у поверненні майна, вилученого у підконтрольних йому компаній в ході розслідування кримінального провадження.

Працівники Державного бюро розслідувань 17 січня оголосили нову підозру львівському бізнесмену і членам злочинної організації, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. Їх викрито на оборудках із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України.

Підозру також оголосили сину Ігоря Гринкевича Роману. Сьогодні вранці в Одесі його затримали правоохоронці при спробі перетнути держкордон. Раніше він був оголошений у розшук.

П’ятьом особам повідомили про підозру у створенні та участі у злочинній організації та заволодінні чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчиненому в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах, злочинною організацією (ч. 5 ст. 190, ч. 1,2 ст. 255 ККУ).

Міністерство оборони проводить аудит всіх контрактів, зокрема і з тими компаніями, які можуть бути дотичними до родини Гринкевичів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-