В уряді розповіли, чому російське керівництво так цікавлять питання гендерної політики в Україні

В уряді розповіли, чому російське керівництво так цікавлять питання гендерної політики в Україні

Укрінформ
Російське керівництво навмисне маніпулює та принижує проблематику гендерної політики в Україні, зосереджуючи увагу на рівні фізіологічних потреб людини.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповіла урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

"Гендерна тематика є однією з тих тем, якою Росія здійснює гібридну інформаційну, та сьогодні вже не тільки гібридну, але і реальну війну проти України. І навмисне приниження цієї проблематики прав людини, проблематики рівних прав і можливостей жінок та чоловіків до рівня фізіологічних потреб – це свідома маніпуляція, яку здійснюють як президент, так і їхні міністр закордонних справ та губернатори. Це продовження роботи за методичками, що створюють для того, щоб вносити деструктивні комунікації як в українське суспільство, так і в європейське", - сказала Левченко.

Вона зауважила, що нападки російського керівництва на гендерну політику почалися ще у 2010 році, коли Росія хотіла зупинити євроінтеграційні процеси України, які тоді розпочалися.

"Тому ми і далі можемо очікувати різних нісенітниць від президента Росії та інших політиків. Бо це – інструмент боротьби, який використовують системно. Ми відслідковуємо всі такі вислови, це – дуже великий перелік, і він пов’язаний потім з певними правовими наслідками", - додала урядова уповноважена з питань гендерної політики.

Також вона звернула увагу на те, що Росія у 2017 році декриміналізувала домашнє насильство. Тобто всі країни Європи його криміналізують, всі кажуть, що насильство – це злочин, а вони декриміналізували, назвали це «законом одного шлєпка». Тобто якщо це щось невелике, то це нормально.

"Таким чином вони легітимізували насильство, яке процвітає в Росії, і дозволили насильство не тільки до членів родини, а й до інших людей. І тому ті насильницькі воєнні злочини, які коять росіяни в Україні, зокрема сексуальне насильство, – це продовження політики такого приниження тематики прав людини і їхнього ставлення до насильства", - підкреслила Левченко.

Читайте також: Росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні - мітинг у Франції

Як повідомлялося, в Україні вже 77 військових РФ отримали вироки за воєнні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-