Росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні - мітинг у Франції

Росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні - мітинг у Франції

Фото
Укрінформ
У День боротьби з гендерним та сексуальним насильством Об'єднання Українців у Франції разом з іншими асоціаціями взяло участь у спільній ході в Парижі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Учасники мітингу переконані - Росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні, адже незліченна кількість українських жінок були зґвалтовані російськими солдатами від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

"З жінками України, проти путінських ґвалтівників", "російські солдати ґвалтують українських жінок", - з такими гаслами кілька сотень українців приєднались до загального руху проти насильства над жінками.

Читайте також: Проблема гендерно зумовленого насильства лишається у фокусі державної політики - Левченко

"Ми підтримуємо всіх жінок у світі, які, поряд з дітьми, стають першими жертвами збройних конфліктів. Зокрема, ми висловлюємо свою підтримку жінкам України, Бірми, Палестини, Ізраїлю та Нагірного Карабаху", - йдеться у зверненні асоціації Grève féministe, підписаному низкою колективів та профспілок.

Тисячі жінок і чоловіків вирушили о 14:00 від площі Нації до площі Республіки. На заклик феміністичних асоціацій та профспілок вони вимагали кращого захисту для жінок, які потерпають від насильства на робочому місці, у стосунках чи під час війни.

На чолі паризького маршу йшли також сім'ї жертв фемініциду - вбивства жінок на грунті гендерного насильства. За даними активісток громадських організацій, кожні 6 хвилин у Франції відбувається зґвалтування або спроба зґвалтування. Цього року асоціації нарахували 121 вбивство на побутовому ґрунті, ця цифра вже перевищила цифри попереднього, 2022 року.

Росія використовує сексуальне насильство як зброю в Україні / Фото: Лідія Таран, Укрінформ

Читайте також: В Україні серед осіб, які потребують соціальної підтримки і допомоги, 72% - жінки

В суботу Президент Франції Емманюель Макрон у відеоролику, розміщеному в соцмережах, заявив, що "продовження насильства над жінками не є неминучим", тож "ми повинні покласти цьому край, і ми це зробимо»

Марші пройшли в кількох містах Франції: кілька сотень людей зібрались у Ліоні та Страсбурзі, близько 200 у Ліллі тощо. Скрізь у ході домінував фіолетовий колір - колір фемінізму в багатьох країнах світу.

Читайте також: Близько 26% українок за кордоном зазнавали сексуального чи фізичного насильства

Як повідомлялось, близько 26% українок за кордоном зазнавали сексуального чи фізичного насильства, а дві третини українців зіштовхувалися з проявами домашнього насильства або спостерігали їх у своєму оточенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-