Заступник міністра оборони провів раптову перевірку продуктових складів - що виявили

Заступник міністра оборони провів раптову перевірку продуктових складів - що виявили

Фото
Укрінформ
Заступник міністра оборони Віталій Половенко разом з членом Антикорупційної ради Геннадієм Кривошеєю позапланово перевірили склади деяких військових частин на сході країни. Виявилося, що продукти привезли невчасно, а їхня якість не відповідає нормам.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони.

«Ми реагуємо на скарги військових, тому приїхали з незапланованим «візитом» в частини. Усе фіксуємо. Виявилося, через невчасне постачання компанією-переможцем харчів у певних областях запаси продуктів недостатні», – сказав Половенко.

Як зазначається, наразі в Міноборони працюють робочі групи, які перевіряють якість та вчасне постачання продуктів. За словами Половенка, це питання на жорсткому контролі, адже компанія перемогла у 10-ти лотах на харчування, але тепер фізично не може впоратися з постачанням.

За інформацією пресслужби, відповідно до умов договору Міністерство оборони може у такому випадку замінити постачальника.

Читайте також: Справи Гринкевича: Міноборони подало заяву про визнання потерпілою стороною

«Частини, де компанія не встигає з постачанням, ми виводимо з договору та перепідпорядкуємо до компаній-переможців у прилеглих областях. Продукти повинні бути якісними, а їх постачання – безперервним», - пояснив Половенко.

В пресслужбі також повідомили, що за всіма зафіксованими порушеннями будуть складені відповідні акти. За недотримання умов договору Міноборони виставить штрафні санкції компанії, яка несвоєчасно поставила продукцію. Крім того, за зіпсовані та неякісні продукти харчування компанія також має відшкодувати кошти.

Як повідомляв Укрінформ, у вересні 2023 року Господарський суд Києва задовольнив позов Міністерства оборони про стягнення понад 456 млн грн з недобросовісного постачальника сухпаїв для Збройних сил України.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-