Справи Гринкевича: Міноборони подало заяву про визнання потерпілою стороною

Справи Гринкевича: Міноборони подало заяву про визнання потерпілою стороною

Укрінформ
Міністерство оборони подало до Державного бюро розслідувань заяву про визнання потерпілою стороною у справі проти компаній, афільованих із підприємцем Ігорем Гринкевичем.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони повідомляє у Фейсбуці.

"Як стало відомо Міноборони від ДБР, під час проведення досудового розслідування ДБР отримало докази про те, що в межах підписаних 23 лютого 2023 року контрактів компанії "Будівельна компанія Сітіград", "Трейд лайнс рітейл", "Будівельний альянс Монтажпроект" постачали Міноборони низькоякісні товари. Це спричинило Міністерству оборони матеріальну шкоду на загальну суму понад 934 мільйонів гривень, свідчать дані ДБР", - ідеться у повідомленні.

В межах досудового розслідування ДБР арештувало рахунки та активи цих компаній.

"Наприкінці 2023 року одна з вище зазначених компаній – "Трейд лайнс рітейл" – на конкурсних торгах в системі Prozorro була визнана переможцем на постачання харчів по одному з 30 контрактів для ЗСУ. Через неможливість забезпечити поставки продуктів, Міноборони ухвалило рішення та надіслало всі необхідні документи "Трейд лайнс рітейлу" для розірвання контракту, - зазначили в Міноборони.

Щоб уникнути складнощів із харчовим забезпеченням, 16 січня Міноборони оголосило в Prozorro інший конкурс на укладення контракту щодо постачання харчування для ЗСУ за процедурою прямих договорів.

Читайте також: Стали відомі обставини затримання львівського бізнесмена Гринкевича

Як повідомляв Укрінформ, 17 січня Державне бюро розслідувань оголосило нову підозру львівському бізнесмену Ігорю Гринкевичу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-