Спроба підкупу Найєма: ВАКС продовжив дію процесуальних обов'язків депутату Одарченку

Спроба підкупу Найєма: ВАКС продовжив дію процесуальних обов'язків депутату Одарченку

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата, який намагався дати хабар голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Про це у Фейсбуці повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

"19 січня 2024 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив дію процесуальних обов'язків, покладених на чинного народного депутата", – ідеться у повідомленні.

За даними прокуратури, обов’язки продовжені до 19 березня поточного року.

Як нагадали в САП, фігурант зобов’язаний прибувати до детектива, прокурора або суду за кожним викликом і вимогою та повідомляти їх про зміну свого місця проживання. Також має утримуватися від спілкування зі свідками у кримінальному провадженні й іншими особами щодо оголошеної йому підозри, крім захисників, детективів, прокурорів, слідчого судді і суду.

Відлучатися з території України без дозволу детектива, прокурора або суду депутату заборонено. Він зобов'язаний здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, які дають право на виїзд/в’їзд в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді минулого року правоохоронці оголосили підозру народному депутату, викритому у спробі підкупу голови Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафи Найєма.

Читайте також: Спроба підкупу Найєма: НАБУ завершило слідство щодо двох депутатів

Народний депутат пропонував топпосадовцю неправомірну вигоду в біткоїнах за забезпечення прийняття рішення про виділення з фонду ліквідації наслідків збройної агресії коштів на ремонт будівель університету, у якому парламентарій обіймає посаду ректора (дія контракту призупинена). Пропонована сума хабаря мала становити 8% від обсягу фінансування.

Фігурантом виявився депутат Андрій Одарченко (фракція партії "Слуга народу").

Вищий антикорупційний суд застосував проти підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтерантивою внесення 15 млн грн застави.

За декілька днів стало відомо, що заставу за Одарченка внесли, у результаті чого він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-