“УКРІНФОРМ”: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (5-11 січня 2024 року)

“УКРІНФОРМ”: ПІДСУМКИ РОБОТИ ЗА ТИЖДЕНЬ (5-11 січня 2024 року)

Укрінформ

У першу декаду нового року читачів “Укрінформу” найбільше цікавили теми щодо наслідків російських атак та знищення ворожої зброї, повернення українських полонених з рф. 

У період з 5 по 11 січня 2024 року, на україномовній версії сайту “Укрінформу” опубліковано 1 662 новини, 31 публікацію, 11 інтерв’ю. 

У ТОП-5 за кількістю переглядів увійшли:

1) ППО вранці знищила вісім ударних дронів та 18 крилатих ракет – Залужний  

2) У Генштабі пояснили, як відбувається відбір військових на навчання за кордоном 

3) Супутникові знімки підтвердили знищення російської бази на аеродромі Саки 

4) У Дніпрі унаслідок атаки дронів пошкоджені освітній заклад, гуртожиток та багатоповерхівки 

5) У Запоріжжі пролунали вибухи 

У фокусі особливої уваги були, зокрема, теми повернення українців з російського полону та зловживання при нарахуванні премій військовим на Сумщині.

Також наших читачів цікавили теми відносин України та НАТО, Формули миру Президента України Володимира Зеленського, вплив російсько-української війни на світову економіку. 

Серед “гарячих” тем на сайті “Укрінформ”- викрадення Росією українських дітей та указ путіна, згідно з яким українські сироти та діти без батьківського піклування можуть отримати російське громадянство за спрощеною процедурою у статті “Путінські укази: як українських дітей намагаються перетворити на резервістів”.

Найбільше серед публікацій читали статтю про причини, хід подій і наслідки відключення тепла в регіонах Росії - “Морозний ефект, або Чому росіяни у власних квартирах замерзають на смерть”.

Опубліковано низку актуальних інтерв’ю зі знаковими людьми:

1)Андрій Майснер, т.в.п. голови Рахункової палати України: Ми не мисливці за відьмами, й аудитами усуваємо чорні діри в управлінні публічними фінансами. Про ситуацію, досягнення та плани щодо реформування РП.

2) Михайло Винницький, заступник міністра освіти і науки: Поділ бюджетник/контрактник має відійти у минуле. Про нові підходи до фінансування вищої освіти, гранти на навчання та їх розміри, необхідні законодавчі зміни для цього, а також про освітянське лідерство.

3) Савіано Абреу, речник Управління ООН з координації гуманітарних справ: Попри конкуренцію, ми все ще отримуємо найбільше у світі фінансування для допомоги українцям. Про те, як найбільша міжнародна організація у світі підтримувала українців у 2023 році на тлі погіршення гуманітарної ситуації в Газі, які плани УКГС ООН на 2024 рік та що з їхніми спробами доправити допомогу нашим громадянам в окупації. 

4) Олександр Прокудін, начальник Херсонської ОВА: У кожній громаді будуть групи розмінування, бо ця робота – на роки. Про те, як наші бійці на лівому березі Дніпра протистоять ворогу, про вартість ремонту укриттів, про стосунки з облрадою, про те, за рахунок чого збільшують кількість саперів, про урядовий експеримент у Посад-Покровському. Питань багато, бо ситуація динамічна, а ситуація в регіоні – це й війна, і відбудова водночас.

5) Олексій Гарань, науковий директор фонду «Демініціативи», професор політології «Києво-Могилянської академії»: Українське суспільство зберігає заряд оптимізму. Про емоції, що переважають серед українців, як ми дивимось у майбутнє.

Загальна відвідуваність україномовного та іншомовних версій сайту з 5 по 11 січня:

1,3 млн користувачів (за попередній тиждень - 1,8 млн); 

2,5 млн переглядів - це 370 тис щодоби (за попередній тиждень - понад 4 млн, тобто близько 580 тис щодоби);

кількість взаємодій із сайтом 6,6 млн - це понад 949 тис щодоби (за попередній тиждень кількість взаємодій із сайтом понад 10,2 млн - понад 1,4 щодоби).

Регіональна кореспонденська мережа випустила 424 новини. 

Серед них ексклюзивні:

1) Викрадений росіянами мер Херсона «на підвалі» підбадьорював інших — ексбранець 

2) Пошкоджений ворожою ракетою корпус львівського ліцею доведеться відбудувати з нуля

Закордонна редакція “Укрінформу” випустила 869 новини. Це, у середньому, 124 щодоби повідомлення щодоби. 

Загальні показники щодо охоплення у соціальних мережах “Укрінформу” - Facebook, Х, Telegram, Instagram та Threads - за минулий тиждень - 10,2 млн. 

Найпопулярніші дописи на Фейсбуці:

1) У Чернівцях першокласник наколядував понад ₴17 тисяч для ЗСУ 

2) Незряча школярка Анна-Марія Герман з Львівщини, співаючи на вулиці та по церквах, зібрала ₴2 млн на потреби українських воїнів 

3) 6 січня вперше за новим календарем Україна відзначає Хрещення Господнє або Богоявлення

Фотослужба “Укрінформу” з 5 по 11 січня зробили 91 фоторепортаж, загалом - 1 672 фотографій.

YouTube-канал UkriformTV продовжує активно розвиватися. Кількість підписників станом на 16 січня 2024 - 835 тис (на понад 3,5 тис більше, ніж за попередні 7 днів). Переглядів відео на YouTube-каналі за тиждень – 3 млн (попереднього тижня – 4,5 млн). Це, у середньому, - 420 тисяч щодоби (попереднього тижня - понад 640 тисяч щодоби). 

У рамках проєкту “Влада inside” на  UkriformTV вийшло ексклюзивне інтерв’ю гендиректора “Укрінформу” Олексія Мацуки з міністеркою соціальної політики України Оксаною Жолнович. У розмові йшлося: чи буде цьогоріч індексація пенсій, які програми відновлення передбачені для ветеранів, чи збережуться соціальні виплати для внутрішньо переміщених осіб.

У програмі “Лещенко запитує” -  колишній журналіст-розслідувач Сергій Лещенко обговорив тему покарання за війну в Україні російських олігархів, вище керівництво та їхніх родичів з Владиславом Власюком - секретарем міжнародної санкційної групи Єрмака–Макфола – людину, яка готує санкційні списки.

Щодня головна редакція “Укрінформу” - “Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки” здійснює моніторинг російської пропаганди та фактчекінг російських вкидів, що стає основою для інформаційних текстових та відео продуктів. У фокусі уваги Центра за відповідний період були такі теми - як російська еліта потерпає від санкцій, чи зігрівають росіян понти та «мощі», що не так із сербським бунтом в лавах окупантів, а також, чи зможе Путін перечекати підтримку України та інші.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-