П’ять міністерств розробляють єдину стратегію у кадровій та ветеранській політиці

П’ять міністерств розробляють єдину стратегію у кадровій та ветеранській політиці

Укрінформ
Міністерство оборони, Міністерство у справах ветеранів, Міністерство соціальної політики, Міністерство охорони здоров’я та Міністерство економіки вперше почали роботу над системним підходом до кадрової політики в Силах оборони та ветеранської політики за принципом.

Про це повідомило Міністерство оборони України, передає Укрінформ.

Під час зустрічі на рівні заступників міністрів були визначені ключові завдання, зокрема - створити нерозривний ланцюжок надання послуг для військового та членів його родини, як у період служби, так і після демобілізації.

Учасники заходу поставили собі за мету чітко розмежувати сфери відповідальності щодо супроводу мобілізованих і демобілізованих (ветеранів) та розробити цифрові інструменти оцінки потреб ветеранів – соціальних, медичних, освітніх та інших послуг.

За словами заступниці міністра оборони Наталії Калмикової, посадовці напрацювали базові принципи, на яких має засновуватися нова система, і досягли домовленостей між органами державної влади.

Для наповнення нової системи конкретними нормами найближчим часом сторони почнуть роботу із представниками ветеранських організацій.

"Має діяти принцип: жодних змін політики для ветеранів без самих ветеранів", - наголосила Калмикова.

Заступник міністра соціальної політики Дарія Марчак зауважила, що чинне законодавство у сфері соціальної підтримки ветеранів не враховує потреб кожного окремого ветерана та його родини, а більшість пільг є невідповідними сучасним умовам життя.

Читайте також: На вебплатформі створено Єдину базу знань для ветеранів і їхніх сімей

Тому, наголосила Марчак, вкрай важливо розробити такі зміни до законодавства, які даватимуть можливість ветеранам та членам їхніх родин отримати потрібну саме їм підтримку, при цьому враховуючи вже діючі численні урядові програми, що довели свою ефективність.

Заступниця міністра економіки Тетяна Бережна наголосила, що вже зараз її відомство залучає ветеранів і ветеранок до зайнятості та ринку праці у рамках низки проєктів, таких як отримання гранту на розвиток або створення власного бізнесу, здобуття актуальних для сучасного ринку праці навичок, отримання ваучера на навчання, курси у центрах профтехосвіти при ДСЗ, облаштування робочих місць для особи з інвалідністю.

"Важливо, щоб всі ці можливості були системно відображені в новому цілісному законопроєкті про ветеранську політику, що зробить їх ще доступнішими для ветеранів та ветеранок", – наголосила Бережна.

Над розробкою законопроєкту "Про засади ветеранської політики в Україні" зараз працює Міністерство у справах ветеранів. Його дієвість залежить від злагодженої роботи між усіма залученими міністерствами, тому нинішня зустріч є надзвичайно важливою, наголосила заступниця міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Оксана Сивак.

Заступниця міністра охорони здоров’я Марія Карчевич зазначила, що її відомство працює над якістю, доступністю та безоплатністю медичної допомоги для українців. Ці параметри відображені і в програмі медгарантій, яка вже покриває більшість затребуваних послуг для ветеранів. За її словами, є плани й надалі враховувати необхідні потреби ветеранів у різних напрямах і послугах медичної сфери і ними зможуть скористатися всі без винятку громадяни нашої країни.

Читайте також: єРобота: вже 239 ветеранів отримують гранти на розвиток власної справи

Спільна робота над соціальною політикою щодо чинних військовослужбовців та ветеранів триватиме за участі ветеранів та представників профільних громадських організацій найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, вже 239 ветеранів отримують гранти на розвиток власної справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-