Рада ухвалила закон про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних

Рада ухвалила закон про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила закон про створення в Україні єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних.

Про це народний депутат із фракції “Голос” Ярослав Железянк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

За його словами, ухвалення законодавчого акту “Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку обробки та використання даних в державних реєстрах для військового обліку та набуття статусу ветерана війни під час дії воєнного стану” (№10062) підтримали 249 депутатів.

Держатель Реєстру — Міністерство оборони, розпорядники Реєстру — Генеральний штаб Збройних сил України, Служба безпеки України, Служба зовнішньої розвідки України та розвідувальний орган Міністерства оборони.

До Реєстру вносяться, обробляються та зберігаються в базі даних такі відомості: персональні і службові дані призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Внесена до Реєстру інформація конфіденційна. Нерозголошення конфіденційної інформації гарантується державою.

Особам, які працюють із базами даних Реєстру, заборонено вимагати, обробляти та використовувати будь-яку інформацію, не передбачену законодавством.

Читайте також: Важливі законопроєкти: Мобілізація, самоврядування медичних працівників та захист ВПО

Згода призовників, військовозобов’язаних та резервістів на обробку їхніх персональних даних для цілей Реєстру не потрібна. У разі відсутності окремих відомостей до Реєстру вноситься відмітка про їх відсутність.

Також документом створюється портал електронних послуг для військовослужбовців та військовозобов’язаних. Зокрема, з’явиться можливість надання статусу учасника бойових дій онлайн за наявності необхідних даних в системі.

Читайте також: Запуск електронного реєстру значно спростить проведення мобілізації - Сухопутні війська

Окрім того, законодавчий акт запроваджує можливість створення і використання цифрового військового-облікового документу (сертифікату).

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних 8 листопада 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-