Новіков: Багато країн зацікавлені, щоб Україна поділилася з ними антикорупційними ІТ-продуктами

Новіков: Багато країн зацікавлені, щоб Україна поділилася з ними антикорупційними ІТ-продуктами

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції створило унікальні антикорупційні ІТ-продукти, використовувати які прагнуть у багатьох країнах світу.

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю Укрінформу.

Зокрема, він нагадав, що у грудні 2023 року в Атланті за ініціативи Адміністрації Сполучених Штатів Америки відбулась десята сесія Конференції держав — учасниць Конвенції ООН проти корупції, на якій зібралися понад 150 країн світу, щоб поділитися практиками подолання корупції, розбудови доброчесності і збереження миру у світі.

За словами Новікова, Національне агентство і Україна були представлені окремим заходом Ukraine Integrity Ecosystem: War and Post-War Recovery, «адже ми – лідери з побудови екосистеми доброчесності як цифрової екосистеми, так і підготовки продуктів, які можуть трансформувати будь-яку організацію з недоброчесної в доброчесну».

«Таких продуктів, як у нас, більше ніде не існує. Багато країн зацікавлені в тому, щоб Україна поділилася з ними своїми антикорупційними ІТ-продуктами. Наразі ми досягли таких домовленостей з кількома країнами», - поінформував Новіков.

Читайте також: Треба затвердити статус НАЗК як єдиного органу, що формує антикорупційну політику - Новіков

Очільник НАЗК зауважив, що у межах Конференції також були проведені двосторонні зустрічі з представниками Мексики, Колумбії, Франції та іншими країнами, було підписано меморандум зі Світовим банком, який «готовий направити до України ресурси, необхідні для розбудови доброчесності, подолання корупції».

«Це питання нашої міжнародної репутації і фінансової підтримки», - підсумував Новіков.

Як повідомляв Укрінформ, голова Національного агентства з питань запобігання корупції у грудні під час зустрічі з віцепрезидентом Світового банку з питань доброчесності (INT) Мугамаду Діогне підписали меморандум про співробітництво.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-