У школах Чехії поменшало українських учнів

У школах Чехії поменшало українських учнів

Дослідження
Укрінформ
За даними міністерства освіти Чехії, у школах країни нині навчається менше українських дітей, ніж 2022 року.

Про це повідомляє Radio Prague International, передає Укрінформ. 

«За оцінками фахівців, найімовірніше, це пов'язано із загальним зниженням кількості українських біженців у Чехії. Частина сімей, що знайшли собі тимчасовий притулок від війни на чеській території, повернулися на батьківщину. Діти, які залишилися в Чехії, відрізняються вищими показниками відвідуваності уроків, але стикаються з проблемами в процесі вивчення чеської мови», - йдеться в повідомленні.

За результатами дослідження, проведеного агентством PAQ Research, 97% українських біженців віком від 6 до 15 років відвідують базові чеські школи.

Загалом наприкінці вересня 2023 року до чеських дитячих садків та базових шкіл ходило 48 тисяч дітей українських біженців. Це на 2 тисячі менше, ніж роком раніше.

Читайте також: У Чехії збираються платити українцям, які повертаються додому

«Кількість українців з року в рік збільшується лише у чеських навчальних закладах середнього рівня освіти, насамперед там, де не передбачається складання іспитів на атестат зрілості. Наразі їх близько п'яти тисяч осіб, що становить близько 1% учнів у навчальних закладах середнього рівня», - повідомила «Чеському Радіо» речниця міністерства освіти Тереза Фойтова.

Як уточнюється, у рамках дослідження соціологи опитали близько 800 українських сімей, які проживають у Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-