У центрі Відня протестували проти російських обстрілів України

У центрі Відня протестували проти російських обстрілів України

Фото
Укрінформ
У центрі столиці Австрії відбулася акція протесту проти масованих повітряних ударів військ РФ по українських містах.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, участь у заході взяли представники української громади та небайдужі друзі нашої країни.

"Сьогодні ми висловлюємо наш протест, гнів та біль у зв'язку з безжальними багатоденними ракетними обстрілами Росією нашої незалежної України. Лікарні, пологові будинки, житлові квартали, школи, садочки - все це їм байдуже. Що жахливіший злочин росіян, то більше вони радіють. Це і є суть сьогоднішньої Росії", - зазначила співорганізаторка акції, голова громадської організації Unlimited Democracy Анна Паттерманн.

У столиці Австрії відбулась акція проти російських обстрілів України / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Вона підкреслила, що Росія – це держава-терорист, яка обстрілює ракетами усю територію України. "В Австрії про це недостатньо говорять. Саме тому ми вийшли на акцію, щоб нагадати міжнародній спільноті, що російська безжалісна війна й надалі триває, закликати австрійців посилити підтримку України та бойкотувати будь-який бізнес із РФ", - сказала активістка.

Ще одна співорганізаторка акції, президентка ГО Vienna goes Europe Каті Шнебергер наголосила на необхідності продовження "абсолютної підтримки" України та досягнення миру з поверненням під контроль нашої держави всієї суверенної території.

Читайте також: Керівники ОБСЄ засудили російський ракетний терор проти України

"Протягом останніх кількох днів ми стали свідками найбільшої, найсильнішої атаки на Україну з початку масштабного вторгнення 24 лютого 2022 року. Ця війна повинна нарешті закінчитися. І це потребує абсолютної підтримки України та миру. Мир не означає просто припинення вогню, мир не означає окупацію. Мир означає, що на українській території не буде жодного російського солдата", - заявила вона.

Учасники акції, яка відбувалася біля Віденської опери, оголосили заклики до уряду Австрії. Передусім наголошувалося на необхідності рішуче відреагувати на останні російські терористичні атаки та негайно викликати посла РФ і висловити протест у зв'язку з варварською агресією проти українських міст. Також, на думку присутніх, офіційний Відень має розглянути можливість вислання представників посольства РФ, як це роблять інші європейські держави, "оскільки вони є фактично співробітниками спецслужб кривавого путінського режиму".

Читайте також: МЗС Австрії вже 10 разів викликало посла РФ через російську агресію проти України

Активісти закликали владу нейтральної Австрії збільшити підтримку України у гуманітарних та фінансових сферах, а також передати засоби захисту, такі як шоломи та бронежилети, та технічні засоби для розмінування.

Окрім того, австрійську владу закликали заморозити усі російські активи в країні та передати їх для відбудови України. Ще одним закликом стало "максимальне припинення економічної співпраці з терористичною Росією".

Читайте також: Росія відповість за воєнні злочини в Україні - Боррель

Як повідомляв Укрінформ, 2 січня Росія вчинила масштабну повітряну атаку на цивільну інфраструктуру України. Основний удар припав на Київ і Харків.

Унаслідок російської атаки п'ятеро людей загинули, 130 дістали поранення, пошкоджено понад 250 цивільних об'єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-