В Україну повернули ще одного депортованого Росією хлопця

В Україну повернули ще одного депортованого Росією хлопця

Укрінформ
В Україну вдалося повернути ще одного юнака, незаконно вивезеного до Росії з тимчасово захопленого Маріуполя Донецької області.

Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає Укрінформ.

Як зазначили у відомстві, у квітні 2022 року 17-річного Олександра у складі групи, де налічувалася 31 дитина, вивезли із Маріуполя під Москву. Переважна більшість у цій групі були сиротами або позбавленими батьківського піклування.

Напередодні Нового року до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції звернулася громадська діячка, яка опікується поверненням дітей.

«І ось нова маленька перемога. Зараз Олександр вже у Києві. Він п’ятий із цієї групи, кого вдалося повернути. За майже два роки на чужині досяг повноліття, але весь цей час дуже хотів повернутися», – повідомили в міністерстві.

Читайте також: До Білорусі прибула група депортованих українських дітей із Росії - ЗМІ

Мінреінтеграції висловило вдячність голові правління громадської спілки «Українська мережа за права дитини» Дар’ї Касьяновій та Міністерству закордонних справ України.

Як повідомляв Укрінформ, у листопаді 2023 року в Україну повернули незаконно вивезеного до Росії з Маріуполя Богдана Єрмохіна.

19 листопада стало відомо, що Єрмохін залишив Росію та прибув до Білорусі. Це сталося у день його повноліття. Того ж дня хлопець прибув в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-