До Білорусі прибула група депортованих українських дітей із Росії - ЗМІ

До Білорусі прибула група депортованих українських дітей із Росії - ЗМІ

Укрінформ
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у четвер відвідав організовану урядом зустріч із дітьми, привезеними з окупованих Росією територій України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Associated Press.

Виступаючи на заході з нагоди прибуття нової групи депортованих українських дітей напередодні новорічних свят, Лукашенко пообіцяв «обійняти цих дітей, привезти їх до нашого дому, зігріти і зробити їхнє дитинство щасливішим».

Білоруські чиновники не повідомили кількість привезених до країни українських дітей, йдеться у матеріалі.

Павло Латушка, колишній міністр культури Білорусі, який надав Міжнародному кримінальному суду (МКС) докази ймовірної причетності Лукашенка до незаконної депортації українських дітей, сказав, що прибуття нової групи з окупованих Росією територій «підкреслює необхідність для МКС розслідувати ці злочини».

Читайте також: РФ жодного разу не передала Україні списків депортованих дітей - Лубінець

«Лукашенко, члени його родини та соратники разом із Кремлем організували систему переміщення українських дітей, у тому числі сиріт, з окупованих територій до Білорусі, і цей канал досі працює», - заявив Латушка агентству.

Як повідомлялося, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив у четвер, що російські загарбники складають списки дітей з тимчасово окупованих територій України, яких планують вивозити до РФ через Білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-