Пенсії за віком у наступному році отримають всі пенсіонери - Жолнович

Пенсії за віком у наступному році отримають всі пенсіонери - Жолнович

Укрінформ
Мінсоцполітики розраховує дотриматися всіх соцгарантій щодо виплати пенсій за віком та підвищення рівня допомог наступного року, кошти на це передбачені у державному бюджеті.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону «Єдині новини» наголосила міністр соціальної політики України Оксана Жолнович, передає Укрінформ.

«Хочу заспокоїти усіх пенсіонерів, які отримують пенсію за віком. Левова частка доходів Пенсійного фонду є частиною єдиного соціального внеску, який забезпечують українські платники податків, зокрема, військові. Отже, наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах, і пенсії ми виплачуємо, враховуючи українські доходи. Тож тут ми собі, я думаю, дамо раду», - сказала Жолнович.

Водночас щодо запланованої у березні індексації пенсій вона зауважила, що в цьому питанні існують певні ризики у випадку обмеження фінансової допомоги від міжнародних партнерів.

«Зрозуміло, що є побоювання, які висловила перший віцепрем'єр-міністр Юлія Свириденко, але, я думаю, що ми зможемо впоратися. І я би передчасно не хотіла лякати наших пенсіонерів. Можливо, якщо справді будуть такі ризики, ми будемо говорити про індексацію. Але базова пенсія буде виплачена. На це кошти ми з наших власних внутрішніх ресурсів знайдемо», - підкреслила міністр.

Вона також зазначила, що запланований перерахунок низки соціальних виплат у зв’язку із збільшенням з 1 січня прожиткового мінімуму також відбудеться.

Читайте також: У Мінекономіки кажуть, що без допомоги Заходу можливі затримки пенсій і зарплат

«Все, що стосується збільшення прожиткового мінімуму з 1 січня, всі допомоги будуть розраховані відповідно до показника, який закладений у державному бюджеті», - сказала Жолнович.

Крім того, у грудні Міністерство соціальної політики уклало угоду із Світовим банком щодо виділення майже 1,2 млрд дол. на покриття базових соціальних видатків в Україні - проєкт INSPIRE має на меті профінансувати 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим категоріям українців.

Міністерство готове масштабувати і вже існуючі проєкти міжнародної допомоги для низки громадян, як-от виплати ВПО, малозабезпеченим категоріям, та шукати додаткові ресурси для забезпечення максимального захисту українців.

Як повідомлялося, Україна спільно з міжнародними партнерами опрацьовує кілька варіантів розвитку подій на випадок, якщо будуть затримки із фінансуванням від ЄС та США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-