МЗС спростувало участь українців в бойових діях у секторі Гази

МЗС спростувало участь українців в бойових діях у секторі Гази

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України спростувало участь наших громадян у бойових діях в секторі Гази в лавах Армії оборони Ізраїлю.

Про це написав речник МЗС України Олег Ніколенко у соцмережі X, передає Укрінформ.

«Україна не відправляла своїх військових ні в секторі Гази, ні в інший регіон світу. Українська армія захищає свою територію від російської агресії. Можливо, AlarabyTV говорить про громадян Ізраїлю українського чи слов’янського походження, але вони не мають стосунку до української держави. Ми сподіваємося на швидкий мир на Близькому Сході», - наголосив дипломат.

Читайте також: Єврокомісія почала розслідування проти соцмережі Х

Речник МЗС додав допис катарської телемережі Al Araby, в якому ЗМІ стверджує про начебто участь українців у лавах ізраїльської армії в секторі Гази. У дописі є відео, де ізраїльські бійці розмовляють російською мовою.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вдерся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Читайте також: Готовність Зеленського відвідати Ізраїль на початку вторгнення ХАМАС була сигналом для партнерів

Семиденна перерва у бойових діях дала змогу звільнити близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-