Готовність Зеленського відвідати Ізраїль на початку вторгнення ХАМАС була сигналом для партнерів

Готовність Зеленського відвідати Ізраїль на початку вторгнення ХАМАС була сигналом для партнерів

Укрінформ
Готовність Президента Володимира Зеленського відвідати Ізраїль на початку вторгнення ХАМАС була сигналом для партнерів.

Про це він сказав на підсумковій пресконференції, повідомляє Укрінформ.

“Там трагедія, мої співчуття всім загиблим, абсолютно всім, але Росія досягла тут успіху. Треба це визнати. Це їхня дуже серйозна робота. Вони не досягли успіху на полі бою, але вони досягли успіху на дипломатичному полі саме в цьому треку. Це факт. Вагатися почали деякі держави. Що раніше, деякі держави почали балансувати, кому спочатку допомогти – Ізраїлю чи Україні”, – пояснив глава держави.

Він зазначив, що на початку трагедії на Близькому Сході були голоси, які казали: “Україна вже стоїть. Ми їм допомагаємо вже другий рік поспіль, а в Ізраїлю дуже серйозний виклик”. За оцінками Зеленського, все це точно не позитивно впливає на підтримку України.

Коментуючи можливість свого візиту, Президент наголосив, що був готовий на самому початку, і це був сигнал його колегам.

“Напевно, в них були інші пріоритети. Я не можу дуже сильно гратися з графіком і пріоритетами своїми, бо я керую державою у війні”, – відзначив він.

Читайте також: В Ізраїлі будуть раді бачити Зеленського з візитом - посол

Зеленський нагадав, що Україна визнає політику двох держав, що Україна визнає трагедію, страшні гуманітарні наслідки на території Ізраїлю та Палестини.

“Але я не можу це прирівняти до нашої війни. Я скажу вам чому: окупація і вторгнення Росії в Україну не починалося з терористичної атаки людей з українським громадянством на територію Росії. Ніхто цього не робив. Ми жили у своїй незалежній державі, і до нас зайшов ворог і вбив наших людей. Тому це різні речі. Мої співчуття ще раз”, – наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вдерся до Ізраїлю та почав убивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях дала змогу звільнити близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупованням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-