Єврокомісія порахувала кількість біженців з України

Єврокомісія порахувала кількість біженців з України

Укрінформ
З нагоди Міжнародного дня мігрантів, який щороку відзначається за рішенням ГА ООН 18-го грудня, Єврокомісія оприлюднила нове видання Атласу міграції, який містить деталізовану інформацію щодо міграції у 27 країнах ЄС та ще у 171 державі по усьому світу.

Спеціальний розділ Атласу цьогоріч присвячений Україні.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської комісії.

«Видання 2023 року містить спеціальну тематичну секцію щодо проявів солідарності ЄС по відношенню до переміщених людей з України. Вона демонструє, що відданість та стійкість у підтримці України та її переміщених громадян залишається потужною на рівні Європейського Союзу. За даними Євробарометру станом на серпень 2023 року, 79 відсотків людей (в Європі) виступають за прийняття людей, що рятуються від війни на території ЄС», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається в тематичній «українській» секції Атласу, станом на серпень 2023 року, після початку російської агресії статусом тимчасового захисту на території країн ЄС скористалися майже 4,2 мільйона громадян України, з них 63% (2,6 млн) – жінки, 37% - чоловіки. Близько третини від загальної кількості цих людей становлять підлітки до 18-ти років (16 та 17 відсотків у кожній статевій категорії, відповідно). Найбільшою за чисельністю групою серед українських переміщених осіб на території ЄС є жінки у віці від 35 до 64 років – 26 відсотків, доля чоловіків цього віку становить близько 10 відсотків. Дещо менші пропорції у віковій категорії 18-34 роки - на них припадають 17 та 8 відсотків від загальної кількості біженців, відповідно.

Читайте також: У Польщі знову зростає кількість українських біженців

Найбільшу кількість людей. що скористалися тимчасовим захистом ЄС, приймають Німеччина (1 175 695 людей, або 28 відсотків від загальної кількості українських біженців), Польща 960 550 людей, або 23 відсотки) та Чеська Республіка (365 085 людей, або 9 відсотків.

За даними Єврокомісії, російська військова агресія проти України, що розпочалася 24 лютого 2022 року, мала важкі наслідки не лише для України та для сусідніх з нею країн, але й на більш глобальному рівні. Станом на грудень 2022 року від 3,6 до 5,4 мільйона українців були переміщені в межах самої України, в той час як близько 7 мільйонів виїхали за межі України. Усього, за статистичними даними, внаслідок російської війни проти України у статусі переміщених осіб опинилися від 25 до 30 відсотків усього населення України.

Читайте також: Кількість біженців з України зі статусом тимчасового захисту в ЄС перевищила 4,2 мільйона

Як вже повідомлялося, 4 березня 2022 року рада ЄС ухвалила виконавче рішення, яким ввела в дію Директиву тимчасового захисту ЄС, яка надала соціальний захист та право легального перебувати на території ЄС громадянам України, які рятуються від російської агресії на території країн ЄС. Переважну більшість цих людей складають жінки й діти, члени родин чоловіків, які захищають Україну від російської агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-