У Києві презентували посібник про безпеку під час війни для активістів і волонтерів

У Києві презентували посібник про безпеку під час війни для активістів і волонтерів

Фото, відео
Укрінформ
Презентація Посібника з фізичної безпеки для організацій громадянського суспільства, активістів і волонтерів відбулася у Києві.

Презентували посібник в Укрінформі.

Автори зазначають, що цей посібник буде цікавим і корисним для керівників організацій громадянського суспільства, спеціалістів з організаційного розвитку, безпекових менеджерів. Він також стане в пригоді представникам організацій, які працюють в Україні з різними цільовими аудиторіями.

Мета його створення - наголосити на важливості постійно покращувати саме фізичну безпеку цільових аудиторій і дати для цього необхідні інструменти.

«Коли б кожна організація дбала про свою безпеку на всіх чотирьох рівнях - правовому, цифровому, фізичному та ментальному, це тим самим допомагало б зміцнити нашу колективну безпеку в секторі”, - підкреслила заступниця директорки Центру демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ), координаторка проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства України» Анна Ісічко.

Анна Ісічко. Фото: Укрінформ

Вона запевнила, що інформація в посібнику є унікальним досвідом.

«Жодна інша країна в світі не формувала подібних медичних настанов для громадянського суспільства під час ведення повномасштабної війни. Цей посібник створено в умовах війни для тих, хто долає її наслідки, допомагає армії та цивільним», - сказала Ісічко.

Читайте також: В Україні запустили онлайн-гід із прав людини

Посібник складається з 38 аркушів і включає у себе 5 розділів: Розділ 1. Аналіз основних ризиків і загроз фізичній безпеці активістів; Розділ 2. Оцінювання ризиків і як його проводити, плани безпеки; Розділ 3. Світлофор безпеки для організацій громадянського суспільства; Розділ 4. Про політики і процедури із фізичної безпеки; Розділ 5. Шаблони документів.

«Для того, щоб владнати якусь ситуацію з безпекою, треба багато працювати. Прочитати цей посібник недостатньо. Потрібно виконувати ті інструкції, які ми рекомендуємо. На нашу думку, ситуація з фізичною безпекою поліпшиться - працівники, волонтери організацій будуть краще розуміти алгоритми дій у випадку виникнення небезпечної ситуації», - зазначила менеджерка проєктів ЦЕДЕМ Олександра Мельник.

Олександра Мельник. Фото: Укрінформ

Методичний посібник створений ЦЕДЕМ у межах проєкту «Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства», що реалізується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) і Центром демократії та верховенства права завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку.

Компонувала та добирала інформацію менеджерка проєктів ЦЕДЕМ Олександра Мельник, рецензувала радниця зі стратегічних комунікацій Центру прав людини ZMINA Анастасія Лихолат, супервізію здійснювала юристка, тренерка з безпеки ГО «Інсайт» Ганна Литвинова.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відбулася презентація порадника для ґендерних радників та радниць, який посилить складові інституційного механізму забезпечення рівних прав і можливостей чоловіків та жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-