САП направила до суду справу депутатки, яка перекидала хабар через паркан

САП направила до суду справу депутатки, яка перекидала хабар через паркан

Укрінформ
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт відносно народної депутатки та її помічниці, яким інкримінують отримання 11,3 тис. дол. хабаря за перетин кордону.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба САП.

Як зазначається, у межах досудового розслідування встановлено, що депутат спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду обіцяла громадянам забезпечити ухвалення уповноваженими особами обласної військової адміністрації рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи «Шлях».

Слідство встановило два епізоди отримання народним депутатом і її помічницею хабаря. Перший епізод - отримання від громадянина за безперешкодний перетин кордону неправомірної вигоди у розмірі 6 тис. дол., другий — отримання 5300 дол.

Читайте також: Хабар за перетин кордону: слідство стосовно народної депутатки завершили

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

Як повідомлялося, 11 липня цього року САП та НАБУ повідомили народному депутату від партії «Слуга народу» Людмилі Марченко та її помічниці про підозру у зловживанні впливом.

За даними слідства, Марченко спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити ухвалення уповноваженими особами ОВА рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи "Шлях".

Читайте також: Хабар за оренду землі: НАБУ завершило слідство щодо депутата Гунька

У НАБУ оприлюднило частину доказів, зокрема розмови фігурантів, де обговорюються деталі махінації. На відео зафіксовано також момент передачі грошей помічницею нардепці і те, як Марченко намагалась позбутися речових доказів, перекинувши долари через паркан свого обійстя.

Згодом Марченко виключили з партії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-