Хабар за оренду землі: НАБУ завершило слідство щодо депутата Гунька

Хабар за оренду землі: НАБУ завершило слідство щодо депутата Гунька

Укрінформ
НАБУ завершило досудове розслідування у справі щодо чинного народного депутата та його спільника щодо одержання неправомірної вигоди у розмірі 85 тис. дол. за оренду землі.

Про це поінформувала пресслужба НАБУ, передає Укрінформ.

«1 грудня 2023 року НАБУ і САП завершили розслідування у справі стосовно чинного народного депутата України та його спільника, викритих на одержанні неправомірної вигоди у сумі 85 тис. дол.», - зазначили у пресслужбі.

За даними слідства, народний обранець (і голова Тимчасової слідчої комісії ВР із питань розслідування фактів корупції на держпідприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати під обробку землю, яка перебувала у постійному користуванні держпідприємств.

Читайте також: Торохтія і Гунька виключили із фракції «Слуга народу»

У НАБУ поінформували, що за кожен гектар землі та неперешкоджання своїй діяльності аграрій мав надати 130 доларів неправомірної вигоди.

«У результаті досягнутих домовленостей, за надання для обробки земель площею 1700 га одного з державних підприємств сума неправомірної вигоди становила 221 тис. дол. Із них 85 тис. дол. підприємець мав передати авансом до початку обробки», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Апеляційна палата ВАКС залишила під вартою депутата Гунька

За даними антикорупційного бюро, під час передачі цих коштів депутата і двох його спільників викрили «на гарячому», і того ж дня йому повідомили підозру.

В установі розповіли, що матеріали стосовно іншого спільника, який на цей час перебуває у розшуку, були виділені в окреме провадження.

Розслідування цих фактів розпочато за заявою підприємця.

Як повідомлялося, на початку серпня правоохоронці оголосили підозру Гуньку, якого, за їхніми даними, було викрито на отриманні 85 тисяч доларів хабаря.

Читайте також: Хабар за оренду землі: спільника Гунька арештували, застава 2 мільйони

Правоохоронці встановили, що підозрюваний використав свої повноваження для надання приватному підприємству земділянок загальною площею 1700 гектарів, що належать НААН, і що свої послуги він оцінив у розрахунку 130 доларів за гектар.

ВАКС узяв Гунька під варту із можливістю внесення застави розміром 30 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-