Апеляційна палата ВАКС залишила під вартою депутата Гунька

Апеляційна палата ВАКС залишила під вартою депутата Гунька

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід народному депутату, підозрюваному в одержанні 85 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила у Фейсбуці.

«29 серпня 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП та відмовила у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту на рішення слідчого судді ВАКС, яким народному депутату обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 30 млн грн застави», – ідеться у повідомленні.

Відповідне судове рішення набирає законної сили з моменту проголошення й оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Читайте також: Хабар за оренду землі: спільника Гунька арештували, застава 2 мільйони

Як повідомляв Укрінформ, на початку серпня правоохоронці оголосили підозру голові Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції на держпідприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України народному депутату Анатолію Гуньку, викритому на отриманні 85 тисяч доларів хабаря.

Встановлено, що підозрюваний використав свої повноваження для надання приватному підприємству земельних ділянок загальною площею 1700 гектарів, що належать НААН. Свої послуги він оцінив у розрахунку 130 доларів за гектар.

Того ж дня ВАКС узяв Гунька під варту із можливістю внесення застави розміром 30 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-