Народному депутату Гуньку оголосили підозру

Народному депутату Гуньку оголосили підозру

Укрінформ
Голові Тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів корупції на держпідприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України Анатолію Гуньку, якого викрили на отриманні $85 тисяч неправомірної вигоди, оголосили підозру.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

За даними слідства, народний депутат запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля перебувала у сфері управління держпідприємств. Свої послуги він оцінив у розрахунку 130 доларів США за гектар.

В результаті досягнутих домовленостей за надання для обробки ріллі площею 1700 га одного з державних підприємств сума переданої неправомірної вигоди повинна була становити 221 тисячу доларів. При цьому 85 тисяч доларів мали стати авансом і бути передані до початку обробітку земель. Під час передачі авансу депутата і двох його пособників викрили.

Народному депутату повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимога та отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі).

Читайте також: Дубінському оголосили підозру

Розслідування розпочато за заявою підприємця, у якого вимагали неправомірну вигоду.

Як повідомляв Укрінформ, Служба безпеки України спільно з НАБУ викрили народного депутата, який за 85 тисяч доларів «продавав» землю Національної академії аграрних наук. За інформацією ЗМІ, йдеться про народного депутата Анатолія Гунька.

За даними НАЗК, торік стосовно Гунька був складений протокол у зв'язку з порушенням обмежень щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності.

Фото: Суспільне Чернігів

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-