Шуляк: Справедливо, якби Марченко написала заяву про складання мандату

Шуляк: Справедливо, якби Марченко написала заяву про складання мандату

Укрінформ
Добре, що Юрій Арістов написав заяву про складання мандату депутата, на жаль, немає такої ж реакції з боку Людмили Марченко.

Про це в інтерв'ю Українському Радіо заявила голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк. 

"Добре, що Юрій Арістов майже миттєво зреагував і на реакцію партії, і на реакцію фракції та написав заяву про складання мандату", – сказала Шуляк. 

Вона нагадала: Верховна Рада ухвалила відповідне рішення. Тому з минулого тижня Арістов не є народним депутатом. 

"На жаль, ми не бачимо такої ж реакції з боку Людмили Марченко, хоча вся країна бачила ганебне відео, де гроші літали по всій земельній ділянці. Це дуже соромно і ганебно бачити, і було б дуже добре, якби людина одразу свій мандат складала", – заявила Шуляк. 

Людмила Марченко
Людмила Марченко

Вона зазначила: Марченко одразу виключили із лав партії "Слуга народу" та політради Тернопільського осередку. Також призупинили її членство у фракції. 

"Але коли країна бачить, як себе поводить державний службовець або народний депутат, то всі хочуть справедливості. І в даному випадку було б справедливо, якби вона (Марченко – ред.) не мала змоги більше заходити до парламенту і ухвалювати відповідні закони. У парламенті дуже багато гарних, порядних та професійних людей, і такі скандали дискредитують цих порядних та професійних, які 24/7 працюють, щоб ухвалювали якісне законодавство”, – зазначила Шуляк.

Читайте також: Суд обрав ексдепутату Арістову запобіжний захід

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала 27 липня цього року за припинення депутатських повноважень нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова, якого раніше помітили на курорті на Мальдівах. 

Людмилу Марченко виключили із лав партії "Слуга народу" та політради Тернопільського осередку, також призупинили членство Марченко у фракції "Слуга народу" у ВР. 

11 липня цього року САП та НАБУ повідомили Марченко та її помічниці про підозру у зловживанні впливом. За даними слідства, Марченко спільно зі своєю помічницею за грошову винагороду пообіцяла громадянину забезпечити прийняття уповноваженим особами ОВА рішення про дозвіл на виїзд за межі України, а також внесення відповідних відомостей до Інформаційної системи "Шлях".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-