Суд обрав ексдепутату Арістову запобіжний захід

Суд обрав ексдепутату Арістову запобіжний захід

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання колишньому народному депутату, який під час війни відпочивав на Мальдівах. 

Як передає Укрінформ, про це повідомило Державне бюро розслідувань.

У ДБР нагадали, що ексдепутату інкримінується внесення службовою особою неправдивих відомостей до офіційних документів для організації елітного відпочинку на островах в Індійському океані.

Читайте також: Наміри посадовців і депутатів поїхати за кордон треба перевіряти - Президент

Станом на сьогодні слідчі розслідують законність "візиту" підозрюваного на Мальдіви під час війни. Зокрема, з'ясовують, яким чином народний депутат України зміг опинитися на курортному відпочинку попри заборону на виїзд посадовцям за кордон.

Нині встановлено, що в середині липня поточного року фігурант перебував в одному з готелів приватного острова Ітхаафуші на Мальдівах. Із дружиною та дітьми він до 22 липня відпочивав у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Слідство підтвердило, що в період з 5 червня по 22 липня поточного року депутат перебував за межами України. Згідно з документами, він виїхав на три дні до Польщі на підставі службового відрядження для поглиблення двостороннього співробітництва України з урядом Литовської Республіки.

Перебуваючи за кордоном, 10 липня депутат дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медичних закладів Києва включно до 19 липня поточного року. За даними ДБР, тоді ж до електронної системи охорони здоров’я ймовірно були внесені недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався.

Читайте також: ДБР розслідує, як депутат Арістов потрапив на Мальдіви під час війни

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, агенція журналістських розслідувань "Слідство.Інфо" поінформувала, що народного депутата із парламентської фракції "Слуга народу", заступника голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Юрія Арістова в середині липня помітили у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на приватному острові Ітхаафуші (Мальдіви).

ДБР встановило, що народний депутат вніс до офіційних документів завідомо недостовірні відомості про термін свого перебування за кордоном, мети відрядження, країни перебування та часу повернення до України. Зроблено це було для відпочинку депутата із його сім’єю в одному з готелів на території Мальдівської Республіки.

На підставі зібраних доказів 27 липня Арістову вручили повідомлення про підозру.

Того ж дня Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-