Єрмак і правозахисниця Кеннеді обговорили подальші кроки для повернення депортованих дітей

Єрмак і правозахисниця Кеннеді обговорили подальші кроки для повернення депортованих дітей

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак і директорка Інституту прав людини Міжнародної асоціації юристів баронеса Гелена Кеннеді обговорили подальші кроки у взаємодії щодо повернення незаконно вивезених Росією українських дітей.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба ОП.

Під час зустрічі Єрмак подякував правозахисниці за візит та підтримку зусиль для повернення неповнолітніх громадян України, примусово переміщених російськими загарбниками.

«Це важливо для нас. На моє переконання, надзвичайно важливо все, що напрацює коаліція разом із нашою групою Bring Kids Back UA», – підкреслив він.

Спільно з Кеннеді очільник ОП зауважив на важливості активізації дій з вироблення коаліцією та групою нових ефективних механізмів, які сприятимуть значному збільшенню кількості повернених до України дітей.

Співрозмовники звернули увагу на значення того, як міжнародні організації бачать проблему депортованих дітей та кроки, які мали б сприяти їх поверненню.

Керівник ОП обговорив із Кеннеді можливість залучення до процесу повернення українських дітей також представників різних країн, лідерів, зокрема релігійних.

«Я повністю підтримую залучення різних учасників, особливо представників Глобального Півдня як посередників або учасників переговорів», – заявив Єрмак.

Кеннеді зі свого боку поінформувала про свої зустрічі в Києві та візит до Женеви, які мають сприяти поверненню українських дітей.

Читайте також: Україна загалом повернула вже 522 депортованих дітей - Лубінець

Баронеса наголосила на тому, що неповнолітнім важко бути без батьків, далеко від родичів, а також відзначила важливість активізації зусиль для повернення до рідних якомога більшої кількості дітей.

«Я думаю, що ви повинні скористатися цією можливістю, щоб спробувати. Подивимося, чи зможемо ми досягти цієї великої мети. Ми хочемо докласти зусиль, щоб близько 500 дітей були повернуті до Великодня наступного року», – зазначила правозахисниця.

Як повідомлялося, баронеса Гелена Кеннеді – юристка з прав людини, громадянських свобод та захисту дітей, співголова міжнародної експертної групи високого рівня Bring Kids Back UA.

7 грудня Кеннеді прибула до Києва для участі у першій зустрічі Міжнародної коаліції країн за повернення українських дітей. Того ж дня відбулася її зустріч із першою леді України Оленою Зеленською.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-