Майже 25 тисяч ветеранів отримали фінансову допомогу від Червоного Хреста

Майже 25 тисяч ветеранів отримали фінансову допомогу від Червоного Хреста

Укрінформ
В Україні 24 947 ветеранів з інвалідністю отримали фінансову допомогу в розмірі 16 тис. грн в рамках другого етапу програми, реалізованої за фінансової підтримки Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця спільно з Товариством Червоного Хреста України та Міністерством у справах ветеранів.

Про це Укрінформу повідомили у Міжнародній Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

«Програма стартувала у лютому цього року. В її рамках 24 947 ветеранів війни – осіб з інвалідністю внаслідок війни – отримали фінансову допомогу. Її розмір склав 16 тис. грн на особу, виплати здійснювалися Українським Червоним Хрестом протягом 4 місяців, по 4 тис. грн на місяць», – йдеться у повідомленні.

Генеральний директор Національного комітету Червоного Хреста України Максим Доценко підкреслив важливість спільних проєктів із урядом. "Український Червоний Хрест є надійним партнером уряду. Наразі ми вже реалізували ряд важливих спільних проєктів, і одним з них була програма з Міністерством у справах ветеранів України, яка передбачала надання фінансової допомоги ветеранам війни – особам з інвалідністю I або II групи", – зазначив він.

Доценко констатував, що зараз у країні збільшується кількість людей із інвалідністю, які потребують підтримки. У Міжнародній Федерації, яка фінансувала програму, впевнені, що надана допомога виявилася дієвою та своєчасною.

Читайте також: Ветерани і люди з інвалідністю можуть безкоштовно здобути 95 професій - Мінреінтеграції

"Ця фінансова підтримка допомогла людям впоратися із зростаючою вартістю життя та задовольнити базові потреби. Навіть цей невеликий внесок може значно полегшити становище тих, хто зараз не працює та самостійно дбає про себе. У співпраці з Міністерством у справах ветеранів та іншими партнерами уряду України, Червоний Хрест України має найкращу позицію для підтримки ветеранів та їх сімей у пристосуванні до життя з інвалідністю, переосмисленні цивільного життя та участі у розвитку своїх спільнот", – сказав голова Представництва Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця в Україні Девід Фішер.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів працює над низкою проєктів для інтеграції ветеранів у цивільне життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-