Більшість українок, які виїхали за кордон, не втратили в доходах за рік

Більшість українок, які виїхали за кордон, не втратили в доходах за рік

Опитування
Укрінформ
Переважна більшість українських жінок - 73%, які перебувають за кордоном, не втратили в доходах за останній рік, у 31% доходи збільшились.

Про це повідомила виконавча директорка Київського міжнародного інституту соціології Наталія Харченко під час презентації дослідження «Передумови повернення в Україну для участі у відбудові українських жінок, які знайшли тимчасовий прихисток за кордоном», передає Укрінформ.

«Переважна більшість жінок - 73%, які перебувають за кордоном, не втратили в доходах за останній рік. 31% повідомили про збільшення доходів. У 42% опитаних доходи не змінились, у 23% - доходи зменшились», - сказала Харченко.

Вона поінформувала, що респондентки значно краще оцінюють можливості жінок в країні перебування, аніж в Україні.

Читайте також: Близько 68% жінок планують повернутися в Україну

За результатами дослідження, 48% опитаних вважають, що можливості отримати якісну і доступну медичну допомогу під час вагітності і пологів краще в країні перебування, 22% - в Україні.

52% краще оцінюють можливості знайти гарний дитячий садок поряд з домом у країні перебування, 19% - в Україні.

51% жінок вірять, що вони отримують більше, перебуваючи у відпустці по догляду за дитиною у країні перебування, 15% - в Україні.

10% - вважають, що в Україні можна отримати пільговий кредит на купівлю житла, натомість у країні перебування це 55%.

Читайте також: Участь у політиці готові брати близько 43% українок, які перебувають за кордоном

Опитування було проведено компанією Periscope Research у співпраці з Освітнім кластером «Мрій.Дій» (Польща) на замовлення Українського Жіночого Конгресу за підтримки проєкту U-LEAD з Європою 1-12 листопада 2023 року.

Для дослідження було опитано 800 жінок-українок з 18 країн їх перебування. Переважно з Польщі, Чехії та Німеччини, де перебуває більшість біженців з України.

Як повідомляв Укрінформ, нинішнього року за межею бідності опинилися 67% українців, констатує Інститут демографії та соцдосліджень ім. Птухи. Україна майже повернулася на рівень бідності 2001 року, втративши 20 років через розв'язану Росією війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-