Голова НАЗК обговорив зі студентами питання корупції та доброчесності

Голова НАЗК обговорив зі студентами питання корупції та доброчесності

Укрінформ
Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков та студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича обговорили питання корупції та доброчесності.  

Як передає Укрінформ, про це НАЗК повідомляє у Телеграмі.

Під час зустрічі зі студентами Новіков навів результати національного опитування "Українська молодь сьогодні", проведеного Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) 2023 року: “64% молоді в Україні чули про випадки корупції. Однак лише 46% знають, куди повідомляти про неї. 52% скоріше за все повідомили би про корупцію і 23% точно повідомили би про неї у відповідні органи”.

“Україна продовжує впроваджувати найкращі освітні практики за стандартами доброчесності. Чернівецький національний університет став одним з перших закладів вищої освіти, який запровадив навчальну дисципліну “Основи антикорупції та доброчесності”, - ідеться у повідомленні.

Новіков поінформував студентів про пріоритетність розвитку культури доброчесності, адже це ефективніше, ніж лише покарання за вже скоєні корупційні злочини.

"Доброчесність — це поводитися правильно, навіть коли ніхто не бачить. Кожен ваш прояв доброчесності — це ще один крок до нашого спільного успішного майбутнього, де справедливість перемагає. НАЗК впроваджує політику саме розбудови культури доброчесності, адже покарання не може бути вирішенням всіх проблем. Тільки так у корупції не буде умов та шансів зародитися”, — зазначив голова НАЗК.

Він також поінформував студентів про сучасні підходи у роботі НАЗК: максимальну цифровізацію робочих процесів, впроваджену методологію з постановки та реалізації цілей ОКР, цінності, які сповідують співробітники агентства.

Читайте також: В Україні стартує конкурс на посаду голови НАЗК: розпочали прийом документів

Він додав, що двері НАЗК завжди відкриті для молодих фахівців, які бажають змінювати країну та готові впроваджувати культуру доброчесності на всіх рівнях держави.

У НАЗК нагадали, що Офіс доброчесності Національного агентства з питань запобігання корупції розробив курс "Основи антикорупції та доброчесності", орієнтований на студентів молодших курсів всіх спеціальностей. Курс містить 13 тем, що згруповані у три модулі.

Як повідомляв Укрінформ, за даними дослідження Київського міжнародного інституту соціології, поза війною найбільше турбують українців проблеми корупції, а також низьких зарплат та пенсій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-