Половина населення України потребує гуманітарної допомоги - Гутерреш

Половина населення України потребує гуманітарної допомоги - Гутерреш

Укрінформ
Через російську агресію близько 18 млн українців потребують гуманітарної допомоги.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш під час виступу на Раді Безпеки ООН в Нью-Йорку.

“Близько половини населення України - 18 млн людей - потребує гуманітарної допомоги та захисту. Більше шести мільйонів українців залишили країну”, - сказав Гутерреш.

Він додав, що ООН посилила свої гуманітарні зусилля, реагуючи на кризу. “Наші гуманітарні програми збільшили зусилля, розподіливши цього року допомогу серед понад 8 млн людей у партнерстві із більш ніж 450 гуманітарними організаціями, половина з яких - українські”, - зазначив генсек.

Читайте також: Зеленський зустрівся з Гутеррешем: говорили про зерно та гуманітарну сферу

Гутерреш також закликав забезпечити відповідальність за усі порушення прав людини в Україні, “у відповідності до міжнародних норм та стандартів”. “Агентства ООН задокументували докази вражаючих та поширених порушень прав людини, серед яких: пов’язане із конфліктом сексуальне насильство; довільні затримання; страти - переважно вчинені РФ; а також примусове переселення українських цивільних, в тому числі й дітей, на контрольовану Росією територію чи до РФ. Це документування - критично важливе для підзвітності”, - наголосив Гутерреш.

Читайте також: Допоможіть врятувати українських дітей: Зеленська звернулася до Генсека ООН

Як повідомлялося, у середу відбуваються відкриті дебати Ради Безпеки ООН щодо України, у яких бере участь Президент Володимир Зеленський.

Зеленський здійснює візит до Нью-Йорка 18–20 вересня, де проходить тиждень високого рівня 78-ї сесії Генасамблеї ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-