МЗС працює над поверненням шістьох українців з російсько-грузинського кордону

МЗС працює над поверненням шістьох українців з російсько-грузинського кордону

Ексклюзив
Укрінформ
Міністерство закордонних справ та компетентні органи працюють над поверненням шістьох українців, які перебувають на російсько-грузинському кордоні та яких, імовірно, вивезли з місць відбування покарання російські окупаційни сили.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі МЗС України.

"МЗС разом із компетентними органами України займається справою шістьох українців, які нині знаходяться на російсько-грузинському кордоні. За наявною інформацією, згадані громадяни відбували покарання на тимчасово окупованій території України та були вивезені російською окупаційною армією до Росії", – зазначили в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що наразі здійснюється перевірка їхніх осіб та юридичних аспектів відбуття визначеного судом покарання, опрацьовується питання їхнього повернення до України.

Читайте також: До Грузії не впустили колишніх вʼязнів з Херсонщини, вивезених до РФ

Раніше грузинські ЗМІ з посиланням на МЗС держави повідомляли, що шестеро наших громадян перебувають у нейтральній зоні на пункті пропуску Верхній Ларс. Вони були колишніми вʼязнями, яких російські окупаційні сили вивезли з Херсонщини. Також місцеві медіа зазначали, що представник України сконтактував із грузинською стороною та повідомив Києву про шістьох громадян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-