У Раді з'явився законопроєкт про визнання результатів навчання жителів окупованих територій

У Раді з'явився законопроєкт про визнання результатів навчання жителів окупованих територій

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проєкт закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо визнання результатів навчання осіб, які проживають на тимчасово окупованій території України».

Про це повідомляє Представництво Президента в АРК, передає Укрінформ.

Проєктом закону передбачено механізм проходження атестації для визнання результатів навчання для осіб, що здобували освіту на тимчасово окупованих територіях.

"Це дає можливість мешканцям таких територій продовжити навчання в українських освітніх закладах або отримати певний освітньо-кваліфікаційний рівень. Перелік освітніх закладів, які проводитимуть таку атестацію, буде визначено урядом, як і перелік спеціальностей (професій), за якими проведення атестації не допускається", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Рада закликала світ не визнавати псевдовиборів на окупованих Росією територіях України

Прийняття цього законопроєкту стане важливим кроком для захисту одного з базових прав людини - права на освіту, а також сприятиме реінтеграції мешканців тимчасового окупованих територій у освітній простір України, наголосили в представництві.

Читайте також: Крим буде простіше реінтегрувати в Україну, аніж Донбас - Лібанова

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський провів нараду щодо політики повернення Криму та відзначив, що кожна деталь деокупації Криму має бути наповнена конкретним змістом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-