Президент: Мета держави - повернути українських біженців додому

Президент: Мета держави - повернути українських біженців додому

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав метою повернення додому українців, які через війну змушені були виїхати за кордон, збереження їхнього зв’язку з Україною, культурою, суспільством.

Про це він заявив під час наради з керівниками закордонних дипломатичних установ, передає кореспондент Укрінформу.

"Усе, що робить наша держава, спрямоване на захист життя в Україні, людей в Україні, нашого народу, який зараз не тільки в Україні, який зараз у різних країнах світу. Ми вдячні всім, хто прихистив наших людей, наших переселенців з України, і це справді історична вдячність, яка назавжди збереже теплі емоції та сердечність у відносинах із багатьма державами: Польщею та Німеччиною, із країнами Балтії та Румунією, із нашими партнерами з Чехії, Ірландії, Британії, Франції, Іспанії, Словаччини, Італії, Португалії, Сполучених Штатів, Канади і ще з багатьма нашими друзів. З усіма, хто прихистив наших людей. Але мета України – це повернення людей додому, збереження їхнього зв’язку з Україною, зв’язку з українською культурою, зв’язку з нашим суспільством", – сказав Зеленський.

Він підкреслив, що українські книжки, український інформаційний простір, українська освіта мають бути доступними для наших співгромадян і за кордоном. Президент додав, що це також особиста відповідальність послів.

Читайте також: Понад 70% українців у Польщі планують повернутися додому

Глава держави наголосив, що одне з обов’язкових завдань дипломатів – захист прав українців. "Вони мають відчувати, що ви - з ними та заради них, а отже, Україна з ними. Посольства України мають бути помічниками для наших людей і якщо треба – рятівниками", – додав Зеленський.

Як повідомлялося, за даними Міністерства економіки України, близько 6,2 мільйона українців нині перебувають за кордоном. Вони виїхали через повномасштабне вторгнення Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-