До Ради подали законопроєкт, що посилює відповідальність за корупцію – Маслов

До Ради подали законопроєкт, що посилює відповідальність за корупцію – Маслов

Укрінформ
У Верховну Раду України вже подали законопроєкт, що посилює відповідальність за корупційні злочини у сфері правосуддя.

Про це повідомив народний депутат України, голова Комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов у ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вже подано на реєстрацію у Верховну Раду законопроєкт, який дійсно значно посилює кримінальну відповідальність за корупційні злочини в сфері правосуддя», - поінформував він.

Читайте також: РНБО пропонує посилити відповідальність суддів за корупцію - Президент

Народний депутат наголосив, що законопроєкт стосується не лише суддів і працівників апаратів суддів, «це стосується кожного хто дає хабарі, хто їх пропонує, і тих, хто обіцяє вирішити справу, вимагає хабарі. Тобто це буде стосуватися всіх без виключення».

«Причетним до корупції більше не вдасться піти по інших, легших статтях», - підкреслив Маслов.

Водночас він зауважив, що однією з кваліфікуючих ознак, яка посилить відповідальність, буде саме вчинення корупційного злочину в умовах воєнного стану.

«Окрім того, як оголосив Президент Зеленський, суб'єктами законодавчої ініціативи буде розглядатись, можливість застосування поліграфа до кандидатів на посади суддів, а також до діючих суддів в різних процедурах. Ми маємо підходити досить серйозно до питання доброчесності», - акцентував голова парламентського комітету ВР.

Читайте також: Уряд прибрав корупційні ризики при продажу цінностей Держрезерву - Мінекономіки

Маслов пояснив, що поліграф - лише один з інструментів, який може додати прозорості судовій системі.

За словами народного депутата, даний інструмент змусить весь суддівський корпус і тих осіб, які проходять конкурс на посаду судді, «думати про те, що їм доведеться проходити поліграф», і це буде стримувати їх від корупційних дій.

«Окрім того це буде джерелом інформації для прийняття рішень, коли будуть розглядатись конкретні скарги на дії суддів, чи вирішуватися інші питання в межах їх відповідальності», - резюмував він.

Читайте також: Зеленський анонсував посилення відповідальності за корупцію в судах

Як повідомляв Укрінформ, 28 червня Президент України Володимир Зеленський під час виступу у Верховній Раді України поінформував про пропозицію РНБО щодо посилення відповідальності суддів та працівників судової сфери за злочини у сфері правосуддя та корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-