На порталі «ЗнаЇмо» доступні поради про збагачення раціону дітей під час канікул - Зеленська

На порталі «ЗнаЇмо» доступні поради про збагачення раціону дітей під час канікул - Зеленська

Укрінформ
На порталі "Знаїмо" доступні рекомендації експертів про те, які продукти залежно від місяця слід додавати у раціон, аби забезпечити дітям необхідний баланс поживних речовин.

Як передає Укрінформ, про це дружина Президента Олена Зеленська повідомила у Телеграмі.

За словами першої леді, “велика миска полуниці і черешні на столі, в домі — діти, яким не треба бігти в школу, у них канікули. Для більшості батьків саме це, не календар, і є ознакою літа”.

“Однак на порталі ЗнаЇмо, що розповідає про збалансоване харчування та як зробити його звичкою, є “Корисний календар” . Він розповідає, які продукти залежно від місяця слід обов’язково додавати у раціон, аби забезпечити дітям необхідний баланс поживних речовин”, - зауважила Зеленська.

Приміром, за її словами, у фокусі червня, свіжі ягоди та зелень.

“Нутриціологи дуже радять не оминати увагою зелений горошок, сезон якого досить таки короткий. У жмені свіжих бобів — третина денної норми вітаміну А, значна доза вітаміну С, фолієвої кислоти та інших мікроелементів”, - зазначила дружина Президента.

Серед іншого, у кожному зі щомісячних гайдів календаря є детальний опис корисних властивостей продуктів. Приміром, вишня або ж черешня завдяки протизапальним речовинам і антиоксидантам допомагають відновлюватися після тренувань. Малина може знижувати рівень глюкози, тож корисна діабетикам. А полуниця захищає мозок від старіння.

Читайте також: Фундація Олени Зеленської передала вчителям понад 38 тисяч ноутбуків

“І хоча діти на канікулах, у нашій реформі шкільного харчування — жодних перерв. Тому підвищуємо кваліфікацію кухарів, вводимо в школах нові моделі харчування, готуємось до нового навчального року — щоб діти мали збалансовану, корисну їжу, а отже, й міцне здоров’я”, - наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зеленська нагадувала, що навіть невелика нестача води може виснажити людину, тому надважливо підтримувати водний баланс організму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-