Зеленська нагадала про важливість підтримання водного балансу організму

Зеленська нагадала про важливість підтримання водного балансу організму

Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська нагадала, що навіть невелика нестача води може виснажити людину, тому надважливо підтримувати водний баланс організму.

Як передає Укрінформ, про це перша леді написала в Телеграмі.

“Підтримувати водний баланс надважливо. Організм втрачає рідину швидко, а зневоднення призводить до головного болю, підвищення температури тіла й затьмарення свідомості. Навіть невелика нестача води може виснажити, особливо в тривожних і стресових ситуаціях”, - зауважила Зеленська.

За її словами, скільки води треба пити щодня, як зрозуміти, що людина п’є замало, а також, коли і як пити, можна дізнатися з матеріалу на порталі "Знаїмо".

“Виявляється, немає універсальних норм, бо наші організми різні. Є рекомендації щодо загального споживання води з усіх продуктів і рідин: це 3,7 літра для чоловіків і 2,7 літра для жінок. Тобто, якщо у вашому раціоні багато овочів та фруктів, чаю або інших напоїв, споживання чистої води може бути меншим”, - зазначила дружина Президента.

За її словами, про те, як важливо підтримувати водний баланс в організмі, розповідає й кухар та ресторатор Євген Клопотенко в одному з відео для Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ). “Це відео буде корисне батькам, які хочуть привчити дітей до здорового пиття замість солодких напоїв із супермаркетів”, - зауважила Зеленська.

Читайте також: Психологічна допомога в Україні та за кордоном - Зеленська опублікувала номери гарячих ліній

“Випивайте склянку води щоразу, коли відчуваєте спрагу, і перед кожним прийомом їжі. Змалечку привчайте дітей до цих простих правил, насамперед своїм прикладом. Бо ж водний баланс – невід’ємний складник здорового харчування, а отже й турботи про себе”, - наголосила перша леді.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Зеленська розповіла, що слід вживати в їжу для здорового сну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-