В ЗСУ розповіли, чи зможуть F-16 підвищити ефективність використання ракет HARM

В ЗСУ розповіли, чи зможуть F-16 підвищити ефективність використання ракет HARM

Укрінформ
Ефективність застосування американських ракет HARM, які вже отримала Україна, була б набагато кращою разом із винищувачами F-16.

Про це у інтерв’ю "Донбас Реалії" сказав начальник авіації Командування Повітряних сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов.

«Озброєння, яке ми отримали, дещо покращило ефективність. Причому ракети HARM, протирадіолокаційні, у нас взагалі були відсутні. І вони допомогли переломити хід боротьби з їхньою ППО (протиповітряною обороною армії РФ – ред.). Але ефективність їхнього застосування була б набагато кращою з F-16. У них є спеціальний приймач, який дає льотчику інформацію про те, який із зенітно-ракетних комплексів противника з якого азимуту працює. Тобто ракету пускають саме по працюючому комплексу. Це дозволило б підняти ефективність в рази», – каже український військовий.

Читайте також: У Повітряних силах уточнили, скільки часу потрібно для навчання пілотів F-16

За його словами, те саме стосується й іншого озброєння, наприклад «розумних» бомб.

«Ми їх (розумні бомби – ред.) програмуємо на землі, хоча літаки F-16 дозволили б це програмування не виконувати на землі, а працювати по цілях, які б виявлялися у польоті, це також підняло б ефективність. І це стосується майже всієї лінійки озброєння, високоточного маю на увазі, яке пілотами на літаках НАТО використовується не просто запрограмоване з землі, а використовується залежно від ситуації, яка є в реальному часі», – зазначив Голубцов.

Читайте також: Хоча б 3-4 ескадрильї F-16: начальник авіації розповів, як Україна може отримати перевагу у повітрі

Отже, на думку начальника авіації Командування Повітряних сил ЗСУ, російським військовим «не слід розслаблятися, спроможності і потужності авіації Повітряних сил України з кожним днем нарощуються і будуть рости».

«Я думаю, що вони (російські військові – ред.) це зрозуміють тільки тоді, коли програють повітряний простір, програють всю війну», – підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони США Ллойд Остін за підсумками засідання «Рамштайн-12» заявив, що Данія й Нідерланди наступного місяця у взаємодії зі США почнуть розробляти навчальну базу для комплексної підготовки українських пілотів, свій внесок запропонували також Норвегія, Бельгія, Португалія й Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-