У ГУР розповіли, як група Буданова у 2016 році знищила спецпідрозділ ФСБ у Криму

У ГУР розповіли, як група Буданова у 2016 році знищила спецпідрозділ ФСБ у Криму

Укрінформ
Під час спецоперації в тимчасово окупованому Криму в 2016 році група Кирила Буданова зіткнулась з елітним спецпідрозділом ФСБ «Вимпел» та за кілька хвилин бою знищила противника.

Про це виданню NV розповів тодішний начальник ГУР МО України Валерій Кондратюк, передає Укрінформ із посиланням на повідомлення ГУР у Телеграмі.

За словами Кондратюка, воєнна розвідка України тоді отримала інформацію про перекидання ворогом бойових вертольотів до Джанкою та вирішила їх знищити. 

«Ми розуміли: за допомогою цих гелікоптерів, які працюють на низьких висотах, противник може спробувати захопити дамбу Кримського каналу. росіяни висадять там десант і ми нічого не встигнемо зробити», - сказав він. 

Зазначається, що під час тієї операції група Буданова зіткнулась з елітним спецпідрозділом ФСБ «Вимпел», за кілька хвилин бою знищила противника та вийшла з території тимчасово окупованого Криму без втрат.

Читайте також: Буданов - про контрнаступ: Почнеться незабаром, мінімум зброї вже є

Також у ГУР зазначили, що росіяни вже більше десятка разів організовували замахи на життя Кирила Буданова. Наприклад, у 2019 році під його особистий автомобіль російський кілер заклав вибухівку, яка, на щастя, здетонувала передчасно.

Як повідомлялося, за словами очільника ГУР Кирила Буданова, із заходом українських підрозділів до Криму прибічники Росії залишать півострів керченською поромною переправою.

Фото: ГУР Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-