Глава МЗС відзначив дівчинку, яка відмовилася виступати на конкурсі Sanremo через участь росіянина

Глава МЗС відзначив дівчинку, яка відмовилася виступати на конкурсі Sanremo через участь росіянина

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відзначив 13-річну Софію Самойлюк, яка відмовилася від участі в пісенному конкурсі Sanremo Junior-2023 в Італії через участь російського представника.

Про це він повідомив у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ. 

Глава МЗС зауважив, що іноді, щоб перемогти в конкурсі або змаганні, потрібно зайняти позицію і продемонструвати, що ти є представником народу, який цінує свою гідність. 

«Саме це ти і зробила, і тому ти - перемогла. Я тебе вітаю з цією перемогою. У тебе не буде диплому Сан-Ремо цього року, але ти здобула щось набагато більше – ти здобула перемогу для своєї країни. Ти здобула справжню культурну перемогу, не заспівавши жодного слова, але сказавши надзвичайно сильні слова», - сказав Кулеба, звертаючись до юної співачки.

Читайте також: МКІП назвало неприйнятною участь росіянина у конкурсі Горовиця

Міністр закордонних справ України зазначив, що оголошує Софії Самойлюк подяку «за перемогу духу в культурній дипломатії».

Як повідомлялося, 13-річна українка Софія Самолюк відмовилася від участі в пісенному конкурсі Sanremo Junior-2023, який проходить в Італії, через участь у ньому виконавця з росії. Про участь росіян організатори оголосили за кілька годин до конкурсу 3 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-